Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Кривий Ріг - єдине місто в Україні, де ремонтують житло дітям-сиротам

Створено: 2015-12-09 14:48:23Оновлено: 2015-12-09 14:53:55

Артур Демидов - студент 4 курсу Криворізького національного університету. Хлопець сирота, донедавна проживав у гуртожитку.

Від батьків Артуру залишилася у спадок квартира, однак, вона потребувала капітального ремонту. Здійснити мрію юнака про власну оселю допомогло місто.

У Кривому Розі з 2010 року діє міська програма підтримки багатодітних сімей та дітей пільгових категорій. Зокрема, вона передбачає покращення житлових умов дітей–сиріт.

У 2015 році коштом міського бюджету відремонтовано п’ять квартир. Остання, п’ята, – оселя Артура. Сьогодні у гості до нього завітав міський голова Юрій Вілкул. Вручив юнаку ключі від квартири та підкреслив, що місто піклувалося і буде піклуватися про таких дітей. «Ми повністю відремонтували квартиру, починаючи від шпалер до нової сантехніки. Встановили металопластикові вікна, двері, поставили пристрої обліку на газ та воду. Ми не обмежуємося ремонтом квартири, а й будемо допомагати Артуру у вирішенні нагальних життєвих питань»,-зазначив Юрій Вілкул.

 «Одразу, коли переступив поріг, був приємно вражений. Дуже задоволений ремонтом, як все зробили. Добре, що у місті є така програма і про нас  піклуються»,- ділиться враженнями Артур.

 До кінця року хлопець планує справити новосілля і повністю переїхати в оновлену квартиру.

Варто зазначити, що з 2010 по 2014 роки коштом міського бюджету відремонтовано 31 квартиру дитини –сироти. Підкреслимо, що в Україні жодним законодавчим актом не передбачено виконання ремонтів у квартирах дітей-сиріт за кошти міського чи державного бюджетів. У Кривому Розі це питання вирішується за рахунок програм соціального спрямування, які приймає міська рада.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net


 

09 грудня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради