Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Центр «Віза» («Центр Дії») про «пакунок малюка» та грошову компенсацію за нього

Створено: 2023-10-09 12:10:21Оновлено: 2023-10-09 12:12:29

«Пакунок малюка» є безповоротною адресною соціальною допомогою сім’ям, у яких народилася дитина. Право на отримання «пакунка малюка» мають громадяни України, а також іноземці та особи без громадянства, які постійно або тимчасово проживають на  території України. 

«Пакунок малюка» надається на кожну новонароджену дитину. Отримати «пакунок малюка» можна у пологовому будинку або, якщо «пакунка» немає у наявності при виписці новонародженого, в управлінні соцзахисту за місцем проживання заявника.

 За бажанням, замість «пакунка малюка» батьки можуть отримати грошову компенсацію. Під час воєнного стану (плюс один місяць після його завершення) використовувати ці кошти можливо на будь-які потреби. Також не застосовується вимога використати грошову компенсацію впродовж 12 місяців.

Оформити грошову компенсацію замість «пакунка» можна онлайн, скориставшись послугою єМалятко. Або офлайн, звернувшись до Центру «Віза» («Центр Дії») чи до відділу з питань соціального захисту населення за місцем проживання отримувача.

Заяву про отримання компенсації може подати один з батьків, у яких народилася дитина.

До заяви додаються:

  • довідка з пологового будинку про неотримання натуральної допомоги «пакунок малюка»;
  • копія свідоцтва про народження дитини.

Переказ грошової компенсації отримувачам може здійснюватися на будь-який рахунок. 

Тож, звернувшись до відділу ДРАЦС, що знаходиться у Головному офісі Центру «Віза» («Центр Дії») за адресою пл.Молодіжна, 1 Ви зможете отримати великий спектр послуг з питань державної реєстрації актів цивільного стану та оформити не один документ за один візит і в одному місці!   

Центр «Віза» («Центр Дії») #Завжди поруч з Вами!

     

 

 Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр «Дії»):

                                                                                         https://viza.kr.gov.ua/

09 жовтня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради