Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Криворізькі спортсмени завжди відчувають підтримку міста, - майстер спорту міжнародного класу Тимур Беляк

Створено: 2016-09-09 10:54:28Оновлено: 2016-09-09 10:58:39

У Кривому Розі, на відміну від багатьох інших міст, не тільки збережена робота ДЮСШ та інших спортивних комплексів, а й будуються нові спортивні об'єкти та проводяться змагання.

Секретар міської ради Сергій Маляренко привітав від імені міського голови Юрія Вілкула спортсменів, тренерів, вчителів фізичного виховання, ветеранів спорту та спортивний актив міста, а також всіх криворіжців - послідовників здорового способу життя - з Днем фізичної культури і спорту.

На зустрічі зі спортсменами Сергій Маляренко наголосив: «Наша спільна з вами мета - в цей не простий для країни час залучити в спортивні зали, плавальні басейни, на стадіони та спортмайданчики якомога більшу кількість дітей, молоді. Головне - створити для цього необхідні умови. Тому підтримка фізкультурно-спортивного руху, спортивних співтовариств, зміцнення технічної бази - одне з пріоритетних завдань міської влади».

За останні п'ять років в місті проведена серйозна робота як по зміцненню матеріально-технічної бази всіх 10 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, так і по будівництву нових спортивних споруд. Серед знакових проектів - відкриття "Льодової арени" дитячо-юнацької спортивної школи №1, яка дала життя новим для міста видам спорту - хокею і фігурному катанню; це і відродження стадіону "Спартак" спортивної школи №3 та відкриття басейну під відкритим небом на ПівнГЗК.

У цьому році йде капітальний ремонт 50-ти метрового плавального басейну Палацу водних видів спорту спортивної школи №1. Почалася реконструкція запасного футбольного поля спортивного комплексу "Металург", на якому буде зроблено універсальне для всіх сезонів синтетичне покриття "штучна трава". Йдуть підготовчі роботи до капітального ремонту стадіону "Металург".

Майстер спорту України міжнародного класу з боксу Тимур Беляк сказав: «У Кривому Розі, на відміну від багатьох інших міст, спорт розвивається. Збережена спортивна інфраструктура, всіх ДЮСШ. Криворізькі спортсмени завжди відчувають підтримку міста. Ми маємо хорошу тренувальну базу і гідні умови для занять улюбленими видами спорту. Особисто я проводжу тренування на базі ДЮСШ № 10 і дуже радий, що там сьогодні проводитися капітальний ремонт. Це означає - створюються кращі умови для занять спортом, проведення змагань, як для професіоналів, так і юних спортсменів».

Сергій Маляренко зазначив: «Навіть в розпал кризи, коли уряд перестав виділяти гроші на спортивні школи, мер прийняв рішення забезпечити їх фінансування з міського бюджету. За останні роки в Кривому Розі побудовано більше 100 відкритих спортивних майданчиків, площадки для скейтбордингу і воркаута, десятки інших об'єктів. У вересні-жовтні, за рахунок коштів, які виділяються на діяльність депутатів Опозиційного блоку, в місті будуть побудовані ще 24 спортивні майданчики в усіх районах Кривого Рогу».

Довідково:

Більше 70-ти спортсменів з Кривого Рогу стали в 2015 році переможцями та призерами міжнародних змагань. І вже більше 50-ти в цьому році. Також були підготовлені 1 майстер спорту України міжнародного класу, 9 майстрів спорту України, понад 165 кандидатів у майстри спорту, 189 першорозрядників і більше тисячі спортсменів масових розрядів. У Кривому Розі щорічно проводиться більше 500 спортивних змагань усіх рівнів з олімпійських та неолімпійських видів спорту.

 


 

09 вересня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради