Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Урочистий прийом з нагоди Дня фізичної культури і спорту

Створено: 2010-09-09 13:20:54Оновлено:

9 вересня у залі засідань виконкому Криворізької міської ради відбувся урочистий прийом з нагоди Дня фізичної культури і спорту. Поздоровив зі святом представників цієї культури в.о міського голови – секретар міської ради Сергій Маляренко.

Він зазначив, що фізкультурно-оздоровчу та спортивно-масову роботу в місті забезпечують: 98 спортивних клубів та колективів фізичної культури промислових підприємств і організацій, 15 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, 62 спортивних клубів, фітнес-центрів, громадських організацій за місцем проживання населення, 177 навчальних закладів. Значна увага у 2010 році приділялася роботі щодо підготовки спортивного резерву та спорту вищих досягнень.

З цією метою комітетом разом із міськими федераціями з 42 видів спорту було проведено 98 міських спортивних змагань, в яких взяло участь більше 12 тисяч спортсменів, Також у місті було проведено 10 всеукраїнських та 16 обласних змагань.

Проведення міських змагань та участь спортсменів міста в обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях дозволило фізкультурно-спортивним організаціям за даний період підготувати:
  • 2 майстри спорту України міжнародного класу;
  • 12 майстрів спорту України;
  • 114 кандидатів у майстри спорту;
  • 190 спортсменів І розряду
У поточному році в місті проведено відповідну організаційну роботу щодо участі спортсменів міста в обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Так, у травні 2010 року вперше в історії криворізького спорту гандбольна жіноча команда «СМАРТ» вдруге поспіль стала чемпіоном України серед команд Суперліги.

Чемпіоном Європи з пауерліфтингу став вихованець СК «Богатир» Віктор Тєсцов, золоту медаль чемпіонату Європи зі стрільби кульової серед Молоді та золоту медаль на І юнацьких Олімпійських іграх в Сінгапурі завоював вихованець СК «Північне сяйво» ВАТ «Північний ГЗК» Денис Кушніров, срібним призером чемпіонату Європи зі стрільби кульової в командній стрільбі серед дорослих став вихованець того ж колективу Олександр Зіненко.

Бронзову медаль на чемпіонаті Європи з боротьби самбо завоювала вихованка ДП «Спорт-Мастер» ВАТ «Центральний ГЗК» Тетяна Савенко, бронзовою призеркою чемпіонату Європи зі стрибків на акробатичній доріжці в командних стрибках стала вихованка ДЮСШ №1 Катерина Баєва та ін.

У ІІ півріччі 2010 року в місті буде продовжено роботу щодо створення належних умов для організації фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи в закладах фізичної культури і спорту, навчальних закладах, на підприємствах і організаціях, а також на проведення робіт щодо підготовки і утримання спортивної бази та участі команд з видів спорту та спортсменів міста в обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Під час урочистого прийому за вагомі досягнення в спорті, особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту в місті та з нагоди Дня фізичної культури і спорту С.Маляренко вручив присутнім високі нагороди і відзнаки.

Так, нагрудні знаки «За заслуги перед містом» ІІ ступеня отримало 2 людини, нагрудний знак «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня – один, Почесними грамотами виконкому міськради було нагороджено 5 спортсменів, Грамотами виконкому міської ради – 6, подяки управління у справах фізичної культури та спорту Дніпропетровської облдержадміністрації отримали 14 представників фізичної культури і спорту, а грамоти комітету з фізичної культури і спорту виконкому міськради – 23.

Крім того, згідно з наказами Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту 3 спортсменам нашого міста напередодні відзначення Дня фізичної культури і спорту присвоєні спортивні звання «Майстер спорту України» з рукопашного бою.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради