Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

На прохання криворіжців в Тернівському районі буде створено новий навчально-виховний комплекс

Створено: 2016-08-09 16:25:06Оновлено: 2016-08-09 16:28:47

До міської влади звернулися батьки учнів 106 школи Тернівського району з проханням перевести їх дітей до іншого навчального закладу, аби діти мали комфортні умови навчання. У 106 школі вчиться 116 дітей, хоча вона розрахована на 1000 учнів. До того ж будівля дуже стара, непридатна для експлуатації. Йдучи назустріч батькам, запропоновано варіант переходу дітей в розташований поблизу Тернівський ліцей і створення нового навчального закладу «Навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа I-II ступенів - Тернівський ліцей».

В ліцей-НВК діти 106 школи переходять без вступних іспитів.

Представниця батьківського комітету Тетяна Шевчук сказала: «Ми зібрали батьківський комітет і прийняли колективне рішення звернутися в районний відділ освіти та в мерію з проханням розглянути питання про переведення дітей в іншу школу в зв'язку з тим, що умови навчання в 106 школі нас не влаштовують».

Заступник начальника Тернівського відділу освіти Надія Лисак додала: «Переведення дітей до ліцею дасть можливість в рази підвищити якість освіти дітей з 106 школи».

Тернівський ліцей - інноваційний освітній заклад, який має сильну базу для проведення науково-дослідницької роботи, хороший комп'ютерний клас.

Зараз в ліцеї активно йде підготовка до нового навчального року - капітально ремонтується спортзал, вже повністю відремонтовано дах, замінено всі вікна на металопластикові. На першому поверсі вже виділено п'ять класів для початкової школи.

Тетяна Шевчук, мама учениці 5 класу, розповіла про відвідини ліцею: «Ми подивилися кабінети, де будуть займатися діти - кімнати чисті, а буде ще й зроблений косметичний ремонт. Ознайомившись з можливостями та навчальною базою ліцею, ми можемо бути впевнені в тому, що наші діти отримають якісну освіту».

«Моя донька навчається в 106 школі, але вона всі роки просилася перевести її до ліцею і зараз її мрія збувається», - ділиться враженнями мама учениці 5 класу Тетяна Коляда.

В.о. начальника управління освіти і науки Тетяна Кріпак зазначила, якщо говорити в цілому про систему шкільної освіти в місті, то в цьому році уряд недодає з держбюджету близько 20%, це 125 млн. грн.

«Це означає, що в Кривому Розі потрібно було б закрити 26 шкіл. Але мер Юрій Вілкул і міська влада встали на захист учнів і педагогів. З місцевого бюджету були виділені гроші, яких бракує. В Кривому Розі всі школи працюють в нормальному режимі, вчителі в повному обсязі отримують відпускні і оздоровчі, проводяться ремонтні роботи. Також, з міського бюджету виділено кошти на проведення промивки та продувки систем опалення, повірку лічильників,тощо», - підкреслила Кріпак.

 


 

09 серпня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради