Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Міський голова Юрій Вілкул проконтролював будівництво нової дамби, яка зупинить підтоплення будинків на Гданцівці

Створено: 2016-08-09 11:15:19Оновлено: 2016-08-09 11:19:03

Дамба будується в п'ятдесяти метрах нижче за течією від мосту по вулиці Старовокзальна (кол. Урицького). За проектом, дамба розрахована на максимальний пропуск води об'ємом 592 м. куб в секунду. Передбачено два шлюзи, оглядові майданчики, під'їзна дорога і дорога для експлуатації шлюзу. Крім того, буде проведено укріплення берегів Інгульця навколо споруди.

Мер підкреслив, що це гідроспоруда в Центрально-Міському районі є важливою складовою проекту з очищення річки Інгулець і дозволить вирішити відразу кілька важливих екологічних питань: відрегулювати баланс води і тим самим ліквідувати підтоплення будинків у районі Гданцевки, вулиць Тихої і Машинобудівної, а також облаштувати комфортні зони відпочинку в Центрально-Міському районі.


Під час виїзної наради міський голова поставив завдання ввести об'єкт в експлуатацію у жовтні.


Начальник обласного управління водних ресурсів Володимир Добринін підкреслив: «У 2012 році у Кривому Розі був реалізований масштабний екологічний проект з розчищення річки Стара Саксагань. І я вдячний міській владі, що на цьому робота не завершилася, а навпаки, почала розширюватися. Розроблений комплекс заходів з очищення річки Інгулець, а будівництво греблі дасть можливість тримати рівень води в межах норми і зупинити підтоплення на Гданцівці».


На нараді мер також поставив завдання розширити проект комплексного оздоровлення річки Саксагань. У ньому  має  бути передбачена додаткова подача води в цю річку з Дніпра.


«Це поліпшить якість води не тільки для Кривого Рогу, але й Верхньодніпровського та П'ятихатського районів, а також дасть можливість оздоровити річку в Тернівському, Покровському та Саксаганському районах, почистити береги та створити нові рекреаційні зони відпочинку для криворіжців»,- підкреслив мер.


 

09 серпня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради