Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі підписаний Меморандум щодо впровадження європейських принципів гуманного ставлення до бездомних тварин

Створено: 2016-08-09 14:47:55Оновлено: 2016-08-09 14:50:40

Меморандумом, який мер Юрій Вілкул підписав з громадською організацією «Промінь життя» і ветеринарною службою міста передбачається проведення комплексу біостеріалізаціі бродячих тварин і їх моніторингу після стерилізації, створення притулку для тварин, проведення ідентифікації та реєстрації домашніх тварин, розробка міського плану для місць їх вигулу.

Міський голова підкреслив: «Підписання меморандуму - ще один крок для вирішення проблеми з бездомними тваринами. Разом з громадськістю, фахівцями-ветеринарами і волонтерами ми беремо за основу кращі європейські практики та досвід ».

Одним із перших кроків по реалізації меморандуму буде збір статистичних даних, проведення в Кривому Розі офіційного підрахунку бездомних тварин, стерилізованих і не стерилізованих.

Голова громадської організації «Промінь життя» Ірина Іващенко зазначила: «Без цього неможлива подальша робота. Я сподіваюся на позитивні зміни. До таких комплексних програм треба активно залучати і власників тварин, а також підвищувати культуру поведінки і свідомість криворіжців».

«Ми раді такій співпраці і підтримки міської влади. Наші лікарі вже пройшли навчання, володіють методикою і готові проводити біостеріалізацію. Тимчасове утримання тварин у притулку з наступною стерилізацією - загальноприйнята світова практика, цим шляхом пішли і міста Європи», - сказав начальник криворізької державної лікарні ветеринарної медицини Віталій Колесник.

Головний ветеринарний лікар міста підкреслив, що також отримана підтримка від міського голови у вирішенні питання придбання вакцин для тварин. «На жаль, держава не виділяє на це коштів. Звернення в область теж були безрезультатними. Є попередня домовленість, що цю проблему ми вирішимо в рамках програми соцпартнерства міста і підприємств», - додав він.

Громадські активісти відзначили, що облаштування муніципального притулку для тварин, як це прописано в меморандумі, дасть можливість направляти туди відловлених з вулиць міста собак і оперативно проводити їх подальшу стерилізацію, тим самим створити безпечну і комфортне міське середовище, як для людей, так і для тварин.

 


 

09 серпня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради