Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Правила поведінки на воді

Створено: 2016-08-09 11:27:15Оновлено: 2016-08-09 11:41:19

Забороняється:

- купатися в місцях, не обладнаних для купання;

- стрибати у воду з човнів, катерів, споруджень, не призначених для цього;

- залазити на попереджувальні знаки, буї;

- пірнати з містків, дамб,причалів, дерев, високих берегів;

- використовувати для плавання такі небезпечні засоби, як дошки, колоди, камери від автомобільних шин, надувні матраци та інші знаряддя, не передбачене для плавання;

- плавати на плавзасобах на пляжах та в інших місцях, які відведені для купання;

- вживати спиртні напої під час купання;

- підпливати близько до плавзасобів, які йдуть неподалік від місць купання;

- допускати у воді грубі ігри, які пов’язані з обмеженням руху рук і ніг;

- подавати помилкові сигнали небезпеки;

- заходити глибше, ніж до поясу, дітям, які не вміють плавати;

- купання дітей без супроводу дорослих.

НА МОРІ треба завжди зважати на хвилі, які можуть перевернути людину при вході у воду. Не намагайтеся плисти проти хвилі. Варто бути обережними біля водорізів, не пірнайте з них, бо вони дуже слизькі від водоростей, і можна впасти. Великою бідою може обернутися пірнання на мілководді або в незнайомих місцях.

У ГІРСЬКИХ РІЧКАХ. Гірські річки мають стрімку течію, що може збити з ніг. Дно і береги таких річок кам’янисті, тому можна отримати важкі травми під час падіння. Можна впасти, підслизнувшись на мокрому і слизькому камені, коли входиш у воду.

ЯКЩО ЗЯВИЛИСЯ СУДОМИ. Треба негайно змінити стиль плавання, найкраще лягти на спину і плисти до берега. Намагайтеся утриматися на поверхні води і кличте на допомогу.

ЯКЩО ЗАПЛУТАЛИСЯ У ВОДОРОСТЯХ. Не можна роботи різкі рухи і ривки, інакше петлі рослин затягнуться ще щільніше. Необхідно лягти на спину і постаратися м’якими, спокійними рухами виплисти у бік, звідки приплили. Якщо це не допоможе, потрібно підтягти ноги й обережно звільнитися від рослин руками.

ЯКЩО ПОТРАПИЛИ У ВИР. Необхідно набрати якнайбільше повітря, зануритися у воду і, зробивши сильний ривок убік за течією спливати на поверхню.

ЯКЩО ЧОВЕН ПЕРЕВЕРНУВСЯ, ГОЛОВАНЕ – НЕ РОЗГУБИТИСЯ. Треба зберігати спокій і до прибуття рятувальників триматися за човен, штовхаючи його до берега. Той, хто добре вміє плавати, у першу чергу повинен допомогти тому, хто не вміє, підтримувати його на плаву. Рятувати треба спочатку одного потопаючого, а потім іншого, допомогти вплав одночасно кільком людям неможливо. Під час купання дітей необхідна присутність дорослого в кожному човні.

У разі виникнення надзвичайної події на водних об’єктах міста телефонуйте тел.101, 401-17-52, 401-49-11.


 

09 серпня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради