Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Засідання Криворізької міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайної ситуації

Створено: 2010-08-09 12:50:41Оновлено:

«Про посилення протипожежних заходів в літній період» – такою була тема засідання Криворізької міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайної ситуації при виконкомі міської ради, яке відбулося 6 серпня поточного року під головуванням міського голови Юрія Любоненка.

Після доповіді Ю.Любоненка про стан пожежної безпеки у Кривому Розі та роботу щодо попередження пожеж у місті, комісія вирішила доручити: організувати проведення комплексу заходів щодо здійснення контролю за дотриманням у лісах, лісосмугах та парках на території районів природоохоронного законодавства, правил протипожежного захисту, вжиття необхідних заходів щодо недопущення та ліквідації пожеж, залучення в установленому законом порядку до цих робіт підприємств, установ та організацій.

Доручення передбачає цілодобовий контроль з охорони і захисту лісових насаджень, необхідність встановлення на в’їздах до лісових масивів шлагбаумів із застереженнями про заборону в’їзду та відповідних знаків і табличок з написом “В’їзд до лісу заборонено!”, “Розведення багаття заборонено!”.

Також згідно з протоколом №8 засідання комісії, необхідно забезпечити готовність пожежної та спеціальної техніки, яка може перевозити технічну воду для гасіння пожеж, привести в технічно готовий стан транспортну, землерийну, підйомну та бульдозерну автотехніку для можливого її використання в разі виникнення надзвичайних ситуацій. У протоколі йде мова і про приведення в стан готовності медичних закладів Кривого Рогу для забезпечення прийому потенційно постраждалих від наслідків пожежі.

Забороняється продаж піротехнічних засобів та проведення будь-яких феєрверків на території міста, випалювання сміття, стерні, поживних решток, сухої рослинності та її залишків вздовж автомобільних, залізничних шляхів, лісосмуг, схилів ярів поблизу та під високовольтними лініями мереж електропередач.

Серед населення, згідно з дорученням Криворізької міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайної ситуації при виконкомі міської ради, повинна бути проведена роз'яснювальна робота з попередження пожеж у лісових насадженнях та виконання вимог правил пожежної безпеки та поведінки у лісах та лісосмугах.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради