Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Ю.Вілкул : «Прибуття бригади швидкої медичної допомоги до хворого повинно бути не більше 10 хвилин»

Створено: 2011-06-09 07:08:56Оновлено:

8 червня відбулос я пленарне засідання виконкому Криворізької міської ради. Першим і основним у порядку денному було питання про роботу комунального закладу «Міська станція швидкої медичної д опомоги».

З основного питання виступили головний лікар комунального закладу «Міська станція швидкої медичної допомоги» Наталія Малишко та начальник управління охорони здоров’я виконкому міськради Олександр Світловький.

За інформацією доповідачів, вищезазначений комунальний заклад має 8 підстанцій та 58 цілодобових бригад. Щорічно бригадами медичної допомоги обслуговується 275 тисяч викликів, здійснюється понад 250 транспортувань хворих у лікувально-профілактичні заклади Дніпропетровська та інших міст України, обслуговується за оперативною потребою понад 1,5 тисячі викликів до населення 4 сільських районів, таких як, Софіївського, Апостолівського, Криворізького та Широківського. У 2011 році, окрім радіозв’язку, кожна бригада була оснащена мобільним зв’язком, для цього придбано 70 мобільних телефонів. Також на кожний санітарний автомобіль буде встановлено систему супутникового відслідкування GPS. Фінансування на придбання ліків збільшено в 1,3 рази порівняно з 2010 роком. Весь лікарський та середній медичний персонал пройшов курси підвищення кваліфікації та атестований, майже 80% лікарів мають вищу та першу категорію. Кількість атестованих середніх медичних працівників перевищує 98%. Але мають місце і проблемні питання, одним з яких є не достатня укомплектованість бригад лікарями невідкладних станів.

Заслухавши доповідачів міський голова Юрій Вілкул наголосив, що в місті не повинно бути питань пов’язаних зі своєчасним наданням медичної допомоги, а прибуття бригади швидкої медичної допомоги до хворого повинно бути на більше 10 хвилин і доручив відповідним керівникам структурних підрозділів опрацювати існуючі недоліки.

Загалом на розгляд засідання виконавчого комітету міської ради було винесено 30 питань і прийняті відповідні рішення.
© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради