Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ЗАПИТАННЯ КРИВОРІЖЦІВ ДО КЕРІВНИКІВ КОМУНАЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ ТА УСТАНОВ У ПРЯМОМУ ЕФІРІ 1520

Створено: 2021-04-09 10:04:42Оновлено: 2021-04-09 10:07:55

Продовжуємо фахові онлайн-консультації у Контакт-центрі 1520. 

06 і 07 квітня з мешканцями спілкувалися директор КП «Центр електронних платежів» КМР Євген Кривенко та директор КУ «Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Металургійномиу районі» КМР Станіслав Дубицький.

Директора КП «Центр електронних платежів» Криворізької міської ради ЄВГЕНА КРИВЕНКА питали про таке.

  • Ø Як оформити та отримати «Картку криворіжця»?
    • Оформлення картки особисто.

 Потрібно звернутись до пункту оформлення та видачі карт та мати при собі:

1. Паспорт громадянина України із відміткою про реєстрацію у  м. Кривий Ріг або посвідку на постійне проживання;
2. Довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ІНН код);
3. Додатково довідка, що підтверджує наявність пільг  (в випадку, якщо є пільгова категорія).

  • Оформлення картки онлайн.

Необхідно зареєструватися на сайті за електронною адресою: https://kpcep.dp.ua.   та  уважно ввести данні.

При отриманні картки в пункті видачи при собі мати оригінали наступних документів :
1. Паспорт громадянина України із відміткою про реєстрацію у  м. Кривий Ріг або посвідку на постійне проживання;
2. Довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ІНН код);
3. Додатково довідка, що підтверджує наявність пільг  (в випадку, якщо є пільгова категорія).

  • Ø Яким чином можна здійснити поповнення картки?

На теперішній час існує три варіанти поповнення картки.

  • Через особистий кабінет на сайті. Необхідно авторизуватися у системі, натиснути на кошик зображений на картці, або у панелі, на позначку «Відкладене поповнення» і виконати запропоновані дії (нижче детальна відео-інструкція).  Даний спосіб не вимагає оплати комісії!
  • Через платіжну систему https://www.portmone.com.ua/. Обрати «Всі послуги» → «Транспорт» → «Поповнення «Картки криворіжця» → ввести номер платіжної картки (відео-інструкція у новинах на порталі Криворіжця).

Звертаємо Вашу увагу, що особливість онлайн поповнення в тому, що воно відкладене, тобто кошти на картку будуть переведені протягом 24 годин. Лише після цього під час наступної поїздки при розрахунку «Карткою криворіжця» або «Транспортною карткою» Ви отримаєте «незвичайний» білет, де у верхній частині буде відображена інформація про поповнення, а у нижній – безпосередньо зняття коштів за поїздку, яку здійснюєте. Після цього інформація про списання та поповнення буде відображатися у особистому кабінеті.

  • Особисто в кіосках ДРУК (адреси на сайті:  https://kpcep.dp.ua).
  • Ø Строки виготовлення картки?

Виготовлення карт виконується максимально швидко, як тільки карту виготовлено, з Вами зв’яжеться оператор з оповіщенням, щодо можливості отримати Вашу карту. 

  • Ø Я загубив картку, що робити?
    • Картку необхідно заблокувати: 

     - пільгової картки - подзвонити в Департамент соціальної політики виконкому КМР за тел.: 0970272624  або в районне управління по місту проживання;

    - учнівську - звернутись в Департамент освіти і науки виконкому КМР, або за номером телефону, що вказаний на учнівській картці;
    - звичайної картки без пільг - блокується у КП “Центр електронних платежів” КМР  заявнику необхідно назвати ПІБ або номер картки оператору                             (тел.: 0564620373), оператор відправить данні картки в блок автоматично.

  • Після блокування необхідно подати заявку на перевиготовлення карти:

-         онлайн (через сайт: https://kpcep.dp.ua) або особисто в пункті реєстрації та видачі карток. Пільгові користувачі мають можливість надати заявку через сайт (вкладка пільгова категорія) або звернутися до Департаменту соціальної політики виконкому КМР (перевиготовлення картки - БЕЗКОШТОВНО!);

-         інші категорії користувачів мають можливість надати заявку через сайт або звернутись до пунктів КП “Центру Електронних Платежів” КМР (ПЕРЕВИГОТОВЛЕННЯ СКЛАДАЄ: 100 грн.).

Перелік документів, як при первинній реєстрації.

  • Ø Як/де можливо перепрограмувати картку Криворіжця, яка була виготовлена/видана до 15 березня?

Перепрограмувати картку Криворіжця, яка була виготовлена/видана до 15 березня 2021р. звернувшись за адресою: вул. Героїв АТО 30В, КП “Центр електронних платежів” КМР тел.: 0564620373.

До директора КУ «Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Металургійномиу районі» Криворізької міської ради СТАНІСЛАВА ДУБИЦЬКОГО звернулися за допомогою з наступних питань.

  • Ø Куди  звернутись для отримання соціаль-них послуг і які документи потрібнІ для прийняття на обслуговування в територіальний центр ?

Для отримання соціальних послуг особа, яка їх потре-бує, або її законний представник, має звернутись до управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання і подати заяву, до якої додаються наступні документи (або їх скановані копії):

- паспорт громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу, яка потребує надання соціальних послуг;

- документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків, у якому зазначено реєстраційний номер облікової картки платника податків, або копія паспорта громадянина України (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органові та мають про це відмітку в паспорті);

- копія довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією за формою, затвердженою МОЗ (для осіб з інвалідністю);

- медичний висновок про здатність до самообслуговування та потребу в сторонній допомозі (у разі потреби);

- довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (за наявності).

  • Ø Кому надаються платні та безоплатні послуги ?

Соціальні послуги можуть надаватися за рахунок  бюджетних коштів:

-         незалежно від доходу особам з інвалідністю 1 групи;

-         особам середньомісячний дохід яких менше 2-х прожиткових мінімумів для відповідної категорії осіб.

          З установленням диференційованої оплати надаються послуги особам середньомісячний дохід яких перевищує 2 прожиткових мінімуми але не перевищує 4 прожиткових мінімуми для відповідної категорії осіб.

         За власний рахунок або за рахунок третіх осіб соціальні послуги надаються тим, у кого середньомісячний сукупний дохід перевищує 4 прожиткових мінімуми та якщо послуги надаються понад обсяги, визначені державним стандартом соціальної послуги.

  • Ø Хто входить до складу сім'ї ?

Пунктом 2 Методики визначено, що до складу сім’ї отримувача соціальних послуг належать особи, які спільно з ним проживають, поєднані з ним спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки і поєднані на підставі шлюбу/ кровного споріднення / усиновлення або на інших підставах, які не заборонено законом і не суперечать моральним засадам суспільства.

До складу сім’ї отримувача соціальних послуг не враховуються особи, які перебувають на повному державному утриманні; діти, щодо яких отримувач соціальних послуг був позбавлений батьківських прав; особи, правовий статус яких визначено законами України «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти»«Про боротьбу з тероризмом» і непрацездатні особи.

09 квітня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради