Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Офіс «Я-ВЕТЕРАН»: корисно для Захисників та Захисниць України

Створено: 2024-02-09 11:03:33Оновлено: 2024-02-09 11:05:31

Вже традиційно офіс «Я-Ветеран» Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії») знайомить з новинами, які стануть у нагоді ветеранам та членам їх родин.

В Україні діє експериментальний урядовий проєкт, за яким учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть безоплатно пройти професійне навчання.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Тож ветерани мають можливість незалежно від рівня їх освіти пройти підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації в Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості (ЦПТО ДСЗ). Це сучасні заклади освіти, які навчають робітничих професій, актуальних на ринку праці.

На сьогодні в структурі служби повноцінно діють 8 таких центрів (Дніпропетровський, Полтавський, Харківський, Одеський, Львівський, Рівненський, Сумський та Івано-Франківський). Навчання в ЦПТО ДСЗ проводиться за 95 ліцензованими робітничими професіями та 365 освітніми програмами підвищення кваліфікації.

Навчання може здійснюватися як за очною (денною, вечірньою), так і дистанційною, дуальною формами, або їх поєднанням. Строк навчання — до 6 місяців.

Заявку на навчання можна подати онлайн. Рішення щодо направлення на професійне навчання ухвалюється центром зайнятості не пізніше ніж на п’ятий робочий день з дня подання документів.

Під час навчання забезпечується безоплатне проживання як учаснику бойових дій, так і особі, що супроводжує (якщо навчання проходить особа з інвалідністю    І групи), а також компенсація їх проїзду.

Після закінчення навчання слухачам видається документ державного зразка про присвоєння відповідної кваліфікації.

Слідкуємо за новинами та надаємо корисну інформацію і надалі

Центр “Віза” (“Центр Дії”) - #Ваша довіра - наш досвід!

 Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:

 

e-mail: [email protected]

                                                     https://viza.kr.gov.ua/

09 лютого 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради