Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Подробиці ухваленого бюджету Кривого Рогу-2024: Незважаючи на обмежений фінансовий ресурс та максимальну підтримку військових, у наступному році будуть збережені всі види і розміри допомоги та пільг криворіжцям, включаючи безкоштовний проїзд

Створено: 2023-12-08 15:52:24Оновлено: 2023-12-08 15:54:29

08 грудня на сесії Криворізької міської ради більшістю голосів депутатів прийнятий міський бюджет на наступний рік. Майже 80% – це видатки пов’язані з воєнним станом та видатки соціального характеру. Будуть збережені всі види і розміри допомоги та пільг населенню, що надавалися у 2023 році. Тільки на комплексні соціальні програми підтримки населення спрямують 570 млн грн.

«Незважаючи на обмежений фінансовий ресурс, наступного року ресурси бюджету нашого міста будуть направлені на підтримку криворіжців та допомогу нашим військовослужбовцям, які відстоюють на передовій цілісність нашої України. Сьогодні, в умовах воєнного стану, Кривий Ріг залишається містом соціального захисту та підтримки містян. Адже, навіть в складних умовах війни, у наступному році буде збережена унікальна для України міська програма соціальної підтримки населення, яка передбачає понад 50 різних видів матеріальних допомог, пільг та компенсацій. Розмір яких збережено на рівні цього року. Також збережено безкоштовний проїзд у міському комунальному транспорті – це суттєва підтримка для криворіжців», - зазначив в. о. міського голови Юрій Вілкул.

У 2024 році допомогу з міського бюджету будуть отримувати криворіжці, зокрема: 71 млн. грн на лікування та у зв’язку зі скрутним становищем та проведення інших заходів, 52,1 млн. грн - на соціальну підтримку громадян з інвалідністю. 9,5 млн. грн - передбачено для продовження одноразових виплат дітям з багатодітних сімей, батькам, що беруть на виховання дітей та проведення інших заходів для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків.

Програмою соціального захисту передбачено кошти на утримання двох комунальних установ Будинків милосердя та Будинку милосердя «Затишок» - 94,2 млн. грн. В яких мешкають не тільки криворіжці, а й евакуйовані з інших територіальних громад де ведуться воєнні дії. Це громадяни похилого віку, громадяни з інвалідністю та інші одинокі люди, які потребують допомоги та підтримки.

У бюджеті на наступний рік передбачається 84,3 млн. грн на пряму соціальну підтримку військовослужбовців та сімей загиблих Захисників і Захисниць України, учасників бойових дій та ліквідаторів аварії на ЧАЄС. «Місто підтримує і буде підтримувати військових. Збережена у Бюджеті 2024 щорічна грошова допомога 5 тис грн учасникам бойових дій. Також, сім’ї загиблих криворіжців у війні з росією з міського бюджету отримують одноразову виплату у розмірі – 100 тис грн. Крім того, у цьому році була збільшена допомога на поховання сім’ям загиблих захисників та захисниць України і тепер складає 25 тис грн, замість 20 тис грн. Також, буде збережена щомісячна допомога - у розмірі прожиткового мінімуму (з 01.01.2024 - 2 920 грн) - членам сімей військовослужбовців, які загинули або пропали безвісти. 17,9 млн. грн. з міського бюджету буде направлено на створення умов для діяльності комунального підприємства «Сервісний офіс «Ветеран», що запроваджує послуги помічника ветерана для переходу ветеранів від військової служби до цивільного життя»,- сказала директор департаменту соціальної політики  Інеса Благун.

Також, в умовах воєнного стану, який діє по всій країні, у Кривому Розі громадські перевезення залишаються безкоштовні.

«Ми повинні дбати про всіх криворіжців, про тих, хто знайшов прихисток у нашому місті та головне, про наших військових, які виборюють нашу свободу та незалежність! Адже в складних умовах сьогодення, тільки разом ми  подолаємо ворога», - підкреслив міський очільник.

08 грудня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради