Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Оцифровані ДБН на порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва

Створено: 2023-12-08 15:41:27Оновлено: 2023-12-08 15:43:17

(коментує відділ з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконкому Криворізької міської ради).

Стаття 1 Закону України «Про будівельні норми» визначає державні будівельні норми (надалі – ДБН) як нормативний акт, затверджений центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері будівництва. Тривалий час вони були не доступні в електронному форматі, що, в свою чергу, створювало дуже багато незручностей для більшості представників у сфері містобудівної діяльності.

Зі створенням Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (надалі – ЄДЕССБ) розпочався процес оцифрування ДБН, а також завантаження їх на портал Е-системи. В ЄДЕССБ було завантажено 97 оцифрованих державних будівельних норм та змін до них. Це близько 8 тисяч сторінок, які тепер стали доступними у цифровому форматі та розміщені на порталі https://e-construction.gov.ua/ в розділі «Реєстри»/ «Законодавчі та нормативні документи».

Суб’єкти містобудування можуть ознайомитися з інформацією як про чинний документ, так і про зміни до нього, що дозволяє легко побачити , що саме змінилося у новій редакції ДБН.

 

 



08 грудня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради