Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Юрій Вілкул: «Ми робимо все для розвитку спорту у Кривому Розі»

Створено: 2015-12-08 10:34:08Оновлено: 2015-12-08 11:27:06

Два дні, 5 та 6 грудня у Кривому Розі на базі спортивно-розважального комплексу «Ескоріал» проходив відкритий Всеукраїнський традиційний турнір з художньої гімнастики «Криворожаночка». Це один із 175 спортивних заходів, що відбулися у місті з початку року. В них взяли участь понад 30 тис. дітей та представників юнацтва.

«15 рік поспіль місто приймає такий  представницький турнір з художньої  гімнастики. Прихильники цього прекрасного виду спорту відчули високу організацію заходу і, найголовніше, побачили підготовку криворізьких  команд, -  зазначив у вітальному слові міський  голова Юрій Вілкул, - майбутнє  нашого міста  це - діти. А тому ми робимо все  для розвитку  спорту у Кривому Розі. Працюють всі ДЮСШ, не закрили жодного гуртка. Навпаки,  ті спортивні школи, які припинили фінансуватися з державного Фонду соцстрахування  ми  не залишили напризволяще. Ці заклади отримують підтримку з міського бюджету. Тренери отримують заробітну плату, а  діти  й мають можливість займатися улюбленими видами спорту».

Участь у представницьких змаганнях взяли спортсмени з 12 міст України. Зокрема, Кривого Рогу (4 команди), Харкова, Дніпропетровська, Дніпродзержинська (2 команди), Кіровограду (2 команди), Миколаєва, Павлограду, Запоріжжя, Зеленодольська, Білої Церкви та інші. На турнір  приїхала також команда  з Молдови, місто Кишинів.

Загалом, за  звання «Міс Криворожаночка»  змагалися  260 гімнасток.

За підсумками двох днів змагань криворізькі спортсменки завоювали 47 медалей. Це вихованки дитячо-юнацької спортивної школи №10 - команди-організатора.

Міс «Криворожаночка» в 2015 році стали 2 кращі учасниці турніру – Анна Пуц (Кривий Ріг, ДЮСШ №10) та Аліна Бихно (Біла Церква, в минулому вихованка ДЮСШ №10).

Важливу роль в процесі залучення дітей до систематичних занять фізичною культурою і спортом відіграють всі 15 дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста. На діяльність комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл Кривого Рогу в 2015 році було виділено з міського бюджету 41687,7 тис. грн, а дитячо-юнацьким спортивним школам фізкультурно-спортивних товариств – 155,1 тис. грн.. Це забезпечило подальший розвиток 28-ми видів спорту, якими охоплено близько 11 тис. спортсменів.

Також, у цьому році завершено роботи по проекту сучасного багатофункціонального спортивно-розважального комплексу у парку Богдана Хмельницького на 4,5 тисяч глядацьких місць.

«Завершується проходження експертизи і з наступного року  розпочинаємо будівництво комплексу. Безумовно, це відкриє нові можливості для проведення більш масштабних  спортивних змагань та підготовки  наших спортсменів», - підкреслив Юрій  Вілкул.   

Довідково:Упродовж 2010-2015 років суттєво покращилась матеріально-технічна база 10 комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл: реконструкція стадіону «Спартак» дитячо-юнацької спортивної школи №3; капітальний ремонт палацу водних видів спорту дитячо-юнацької спортивної школи №1, ремонт фасаду палацу спорту та підвісної стелі басейну дитячо-юнацької спортивної школи №2, капітальний ремонт спортивної бази дитячо-юнацької спортивної школи №7 та ін.

Було придбано і встановлено в загальноосвітніх навчальних закладах та 2-х комунальних оздоровчих таборах «Слава» і «Сонячний» 93 спортивних майданчика з сучасним тренажерним та гімнастичним обладнанням, які сприяють збільшенню об’єму рухової активності дітей, молоді та дорослого населення міста.

В Дзержинському районі в загальноосвітній школі №69 проведено реконструкцію футбольного майданчика з синтетичним покриттям «штучна трава», який використовується для занять школярами та вихованцями дитячо-юнацької спортивної школи з футболу «Кривбас-84».

В Центрально-Міському районі по проспекту Карла Маркса, 23 створено та оснащено один з кращих в Україні шахових клубів, в якому займається  більше 150 дітей нашого міста.


 

08 грудня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради