Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ЦЕНТР «ВІЗА» («ЦЕНТР ДІЇ») РОЗ’ЯСНЮЄ: КОЛИ МАЮТЬ БУТИ ПОДАНІ ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ОБМІНУ ПАСПОРТА ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ У ФОРМІ ID-КАРТКИ У РАЗІ ЗАКІНЧЕННЯ СТРОКУ ЙОГО ДІЇ

Створено: 2023-11-08 11:50:29Оновлено: 2023-11-08 11:53:04

Часто до паспортних офісів Центру «Віза» («Центр Дії») звертаються замовники послуг щодо обміну ID-картки одразу після досягнення ними 18 років, не звертаючи уваги на фактичну дату закінчення строку дії паспорта громадянина України.                                      

Центр «Віза» («Центр Дії») роз’яснює: особам, віком від 14 до 18 років, паспорт у формі ID-картки видається зі строком дії  4 роки, а по досягненню 18 років -  на кожні 10  років.

Обмін ID-картки здійснюється у разі закінчення строку його дії, який зазначений на лицьовій стороні паспорта над відцифрованим підписом власника.

Документи для обміну ID-картки можуть бути подані також протягом одного місяця до дати закінчення строку його дії, але не раніше. У такому випадку, після подачі документів, паспорт повертається та здається під час отримання нового паспорту. При обміні ID-картки після закінчення строку дії паспорт вилучається одразу при подачі документів.

В умовах воєнного стану часто виникають ситуації, через які неможливо вчасно,  обміняти паспорт, строк дії якого закінчився. Звертаємо увагу, що  паспорт у формі ID-картки, строк дії якого закінчився за 30 днів до 24 лютого 2022 року та після 24 лютого 2022 року є документом що посвідчує особу та підтверджує громадянство України на період дії воєнного стану. Паспорт підлягає обміну протягом 30 календарних днів з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Центр «Віза» («Центр Дії») запрошує Вас, наші замовники, до наших паспортних офісів для обміну паспортних документів!

Замовлення та отримання послуг у Центрі «Віза» («Центр Дії») завжди просто, доступно, якісно!

 

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС! 

 

 

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):
e-mail: 
[email protected],

                                                                                               http://viza.kr.gov.ua/

 

08 листопада 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради