Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Олександр Вілкул: «У грудні 2012 року у Кривому Розі буде відкрита перша в Україні 3D відеогалерея історико-краєзнавчого музею»

Створено: 2012-11-08 13:12:32Оновлено:



У грудні 2012 року у Кривому Розі буде відкрита перша в Україні 3D-відеогалерея історико-краєзнавчого музею. Про це повідомив Олександр Вілкул під час наради щодо створення унікальної відеогалереї, що входитиме до складу Криворізького історико-краєзнавчого музею. 3D-відеогалерея буде розміщуватись у павільйоні під найбільшим у світі квітковим годинником, що створено торік за ініціативи Олександра Вілкула.


Перша в Україні 3D-відеогалерея Криворізького історико-краєзнавчого музею буде розміщуватись у павільйоні площею 282 м2, що знаходиться під найбільшим у світі квітковим годинником. У приміщенні буде встановлено найсучасніше мультимедійне обладнання, за допомогою якого на екрани проектуватиметься зображення. Великі екрани розміщуватимуться на стінах та повторюватимуть їх округлу форму.

Щодня відвідувачі у супроводі екскурсовода зможуть переглядати документальні фільми про розвиток міста та області, відеоролики, приуроченні до визначних історичних подій та державних свят тощо. Окрім того, у відеогалереї транслюватиметься перший кінодокументальний літопис Кривого Рогу «Маленька гаряча Батьківщина», продюсером якого виступив Олександр Вілкул.

«У грудні 2012 року у Кривому Розі буде відкрита перша в Україні 3D-відеогалерея історико-краєзнавчого музею. Це унікальне поєднання новітніх мультимедійних технологій та історико-культурного надбання регіону. Цей об’єкт стане ще однією візитною карткою Кривбасу та Дніпропетровщини. Кривий Ріг – місто-трудівник, місто сильних і працьовитих людей, яке розбудовується і демонструє всій Україні свій новий образ. Він примножує свою славу не лише як велике промислове місто, а й як сучасний культурний центр. Реставруються пам’ятки архітектури, нового вигляду набувають об’єкти культурної сфери, будуються нові храми, парки, сквери», - сказав губернатор Олександр Вілкул.

У відеогалереї Криворізького історико-краєзнавчого музею транслюватимуться історико-документальні фільми як у форматі 3D, так і у звичайному форматі. Формат 3D передбачає відтворення максимально об’ємного зображення та справляє на глядачів «ефект присутності». Завдяки цьому глядачі відчуватимуть себе учасниками подій, що відбуваються на екрані.

Наразі у приміщенні відеогалереї вже завершені будівельні роботи, ведеться монтаж сучасної відеоапаратури.

Створення відеогалереї у Кривому Розі стане черговим унікальним культурно-мистецьким проектом міста поряд із світлодинамічним комплексом фонтанів та найбільшим у світі квітковим годинником.

Довідка:

У Кривому Розі у 2011 році у рамках програми «Місто без околиць», ініційованої губернатором Олександром Вілкулом, був створений найбільший у світі квітковий годинник. Годинник знаходиться у парку Героїв, де створено місце відпочинку європейського рівня.

Квітковий годинник у Кривому Розі – споруда незвичайної архітектури та краси. Діаметр циферблата – 22 метри, довжина хвилинної стрілки до 12 метрів. Тут висаджено 22 тисячі квітів 6-ти видів. Хід стрілки забезпечує годинниковий механізм, розташований під об’єктом. Удень кожна година супроводжується мелодійним дзвоном, а вночі годинник підсвічується.

У технічному рішенні стрілок застосовано оригінальне інженерне нововведення – вони мають опори на своїх кінцях, які під час руху стрілки переміщуються по монорельсу.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради