Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

У 2012 році більше тисячі пацієнтів отримали високоякісні медичні послуги в радоновому відділенні на базі Криворізької міської лікарні №11

Створено: 2012-11-08 08:26:07Оновлено:

У 2011 році за ініціативи губернатора Олександра Вілкула була проведена капітальна реконструкція приміщення радонового відділення на базі Криворізької міської лікарні №11, придбано сучасне медичне обладнання. Завдяки цьому, в 2012 році роботу радонового відділення, яке було закрито в 2008 році через незадовільний санітарно-технічний стан будівель та приміщень, було відновлено. Тисячі пацієнтів із Кривого Рогу, Дніпропетровщини та всієї України знову мають можливість отримувати вкрай необхідне лікування. Протягом 2012 року більше однієї тисячі пацієнтів вже отримали високоякісні медичні послуги в радоновому відділенні на базі Криворізької міської лікарні №11.

На території Криворізької міської лікарні №11 знаходиться унікальне родовище радонової води, що застосовується при лікуванні опорно-рухової системи, наслідків травм, уражень нервової системи, шкіри та інших захворювань.

«Радонові води мають цілющі властивості. Це ефективний, а інколи навіть єдиний метод лікування захворювань суглобів, кісток та м’язів, ендокринних залоз, хребта, нервової системи, ревматизму, судинних захворювань, артритів тощо. Тому поновлення роботи радонового відділення - це вагомий внесок у розвиток медичної галузі як Кривого Рогу, так і всієї країни», - сказав головний лікар Криворізької міської лікарні №11 Василь Бондар.

Всього в Україні функціонує два таких родовища: в м. Хмільник (Вінницька область) та у Кривому Розі. Радонове відділення на базі Криворізької міської лікарні №11 обслуговує понад 100 пацієнтів на день. Це жителі Кривого Рогу, Дніпропетровщини та всієї країни. Лікування радоновими водами відбувається за направленням від лікаря та є безкоштовним.

Радонове відділення на базі Криворізької міської лікарні №11 оснащене сучасним медичним обладнанням та технікою, зокрема тут функціонує 14 сучасних бальнеологічних ванн (ванни, що призначені для проведення водних лікувальних процедур): 9 загальних, 1 для рук, 1 для ніг, 1 для рук та ніг та 2 сидячих, одна з яких розрахована на людей з обмеженими фізичними можливостями.

Паралельно з радоновими ваннами пацієнти отримують цілий комплекс необхідних фізіотерапевтичних процедур, зокрема масаж. Все це сприяє ефективному лікуванню пацієнтів різної вікової категорії та їх швидкому одужанню. .

Довідка:

Міська лікарня № 11 заснована у червні 1995 року. Це медичний заклад вторинного рівня надання медичної допомоги (міська лікарня зі стаціонаром) на 230 ліжок. До складу лікарні входять терапевтичне, неврологічне, травматологічне, хірургічне, алергологічне, педіатричне, радонове відділення, відділення анестезіології та інтенсивної терапії та відділення відновного лікування.

З 1970 року в криворізькій лікарні №11 впроваджено лікування радоновими водами.

У 2011 році за ініціативи губернатора Олександра Вілкула був проведений капітальний ремонт радонового відділення лікарні (2-поверхового приміщення загальною площею 874 квадратних метри), замінено системи тепло- та водопостачання, проведені роботи з благоустрою, встановлено 14 сучасних бальнеологічних ванн, закуплено сучасні меблі та оргтехніка.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради