Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині в Кривому Розі до новорічних свят буде відкрита сучасна льодова арена»

Створено: 2012-11-08 13:04:41Оновлено:



На Дніпропетровщині в Кривому Розі до новорічних свят буде відкрита сучасна льодова арена зі штучним льодовим покриттям. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час виїзної наради щодо завершення будівництва нового льодового комплексу в Кривому Розі, будівельна готовність якого складає 90%.


Раніше в Кривому Розі не було професійної льодової бази. Через відсутність ковзанки діти не мали можливість відвідувати секції фігурного катання. У Кривому Розі діє лише одна хокейна команда, яка змушена проводити тренування на приватній ковзанці в торговельному центрі, що пристосований лише для масового катання на ковзанах, а не під професійні тренування.

У 2012 році з ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула та за підтримки Президента України Віктора Януковича було розпочато будівництво Льодової арени в Кривому Розі в рамках державної програми «Хокей України» та Комплексної стратегії розвитку регіону. Це вже друга нова хокейна база, що побудована на Дніпропетровщині за 2,5 роки під керівництвом Олександра Вілкула. Перша була відкрита 24 лютого 2012 року в Дніпропетровську на житловому масиві Червоний Камінь за участі Глави держави та губернатора області.

«Парк Богдана Хмельницького в Кривому Розі став справжнім символом здорового способу життя та відпочинку. Тут знаходяться центральний міський стадіон, критий плавальний басейн, спортивний зал для гімнастики. А цього року – у Рік спорту та здорового способу життя, проголошеного нашим Президентом Віктором Федоровичем Януковичем, побудовано сучасну льодову арену. Це буде чудовим подарунком, який отримають жителі Кривого Рогу до новорічних свят. Льодова арена стане потужним імпульсом для розвитку зимових видів спорту в місті та регіоні», – сказав Олександр Вілкул.

Він підкреслив, що у льодовому комплексі зможуть тренуватися як юні хокеїсти-початківці, так і професійні спортсмени. Арена буде доступна всім, в першу чергу, дітям. Із 1 січня 2013 року буде відкрито відділення фігурного катання на ковзанах та відділення хокею з шайбою в дитячо-юнацькій спортивній школі №1. Навчально-тренувальні заняття для вихованців цих секцій будуть проходити безкоштовно на новій льодовій арені.

Площа новозбудованого льодового комплексу в Кривому Розі складає 2800 м² (70х40 м), розмір льодового поля – 60х30м. Глядацькі трибуни арени розраховані на 435 місць. У льодовому комплексі створено спортивний зал, 4 роздягальні з душовими кімнатами, приміщення для коментаторів, суддів та тренерів. Для безперешкодного доступу до глядацьких трибун мало-мобільних груп населення (людей з особливими потребами, літніх людей, вагітних та інших) встановлено спеціальний ліфт. Будівельна готовність льодової арени складає 90%. Наразі ведуться роботи зі встановлення вентиляції у приміщеннях льодового комплексу та завершується благоустрій прилеглих територій.

Довідка:


Розвиток спортивної інфраструктури, професійного спорту та популяризація здорового способу життя серед громадян Дніпропетровщини є одним із пріоритетних напрямків роботи обласної влади, які визначені головою облдержадміністрації Олександром Вілкулом, та реалізуються у рамках Комплексної стратегії розвитку регіону. За два з половиною роки на Дніпропетровщині введено в експлуатацію більше 700 нових спортивних об'єктів: від ігрових і тренажерних майданчиків до великих спортивних споруд. В тому числі, у Дніпропетровську відкрито сучасний спортивний комплекс «Льодова арена», 2 сучасних стадіони (У Синельниковому та Васильківці), 5 нових спортивних комплексів (1 – у Дніпропетровську на базі транспортно-економічного коледжу, 2 – в Кривому Розі на базі школи № 4 і спорткомплекс «Північне сяйво», 1 – у Петропавлівському районі на базі школи № 2), 5 футбольних полів зі штучним покриттям, а також сотні спортивних ігрових і тренажерних майданчиків.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради