Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Є. Удод: Задля комфорту юних криворіжців та освітян утеплюємо фасади шкіл та садочків, встановлюємо теплові пункти, замінюємо покрівлі, капітально ремонтуємо їдальні, басейни, актові та спортивні зали

Створено: 2021-10-08 16:19:56Оновлено: 2021-10-08 16:21:50

У Кривому Розі на утримання та розвиток освітньої галузі з початку 2021 року направлено 2,4 млрд грн, - це третина бюджету міста. З них значні кошти спрямовані на капітальні ремонти освітніх установ, реалізацію проєктів-переможців конкурсу «Громадський бюджет» та придбання сучасного обладнання.

У криворізькому дитячому садочку № 88 Довгинцівського району триває капітальний ремонт спортивно-розвивального майданчика з улаштуванням нового сучасного спортивного обладнання. Робочу нараду з його ремонту провів Євген Удод, перший заступник міського голови.

«У криворізьких освітніх закладах розвиток спортивної та дитячої інфраструктури є в край важливим. Саме такий пріоритет був закладений в Об’єднанну програму Вілкула-Павлова. Зручність, комфорт, безпека, інновації, всебічний розвиток та відчуття радості дитинства, от що головне для дітей та працівників дитячих садочків міста. Тому ми, навіть в умовах карантину та інших навантажень на бюджет міста, підтримуємо освітні заклади: утеплюємо фасади будівель, встановлюємо теплові пункти, замінюємо покрівлі, капітально ремонтуємо їдальні, басейни, актові та спортивні зали», - зазначив Євген Удод.

У садочку №88 за останній час коштом міського бюджету відремонтували: їдальню, музичну залу, встановили індивідуальні теплові пункти обігріву, замінили електроплити на сучасні, у дітей з’явилися ігрові лабіринти та батути. Крім того, завдяки участі у конкурсі «Громадський бюджет» в групах дитячого садочка встановлені рекуператори системи вентиляції та геліосистеми для забезпечення садка теплою водою.

Наразі на території закладу триває капремонт спортивно-розвивального майданчика, який дасть можливість фізично розвиватися малечі на свіжому повітрі.

«Це буде спортивно-розвивальний комплекс, який складатиметься з п’яти майданчиків: футбольне та шахове поле і майданчик зі спортивно-ігровими тренажерами. Влітку вже була підготовлена сама територія під майданчики, а саме: завезли, розрівняли та утрамбували щебінь, встановили гумові бордюри, застелили штучну траву та зробили розмітку футбольного поля. Тепер очікуємо на постачання спортивно-ігрового обладнання. Ми разом з дітьми та їх батьками, з нетерпінням чекаємо завершення капітального ремонту – це буде свято для 150 малюків, які відвідують наш заклад!», - сказала Алла Кузуб, завідувачка дошкільним навчальним закладом №88.

Нагадаємо, у Кривому Розі цього року за рахунок місцевого бюджету вже виконано: капітальний ремонт групи у садочку №207 та у школі №125 відремонтували підлогу спортивної зали. Розпочатий капремонт футбольного поля КЗШ №129, ремонт покрівлі КЗШ №17, в КЗШ №91 розпочатий ремонт спортивного майданчика та в рамках проєкту «Громадський бюджет», у садочку №88 проводиться тендер на проведення капремонту будівлі басейну. Також, завершується капремонт: фасаду садочку 304 за проєктом ГБ 2020, спортивного майданчика садочка №116 (ГБ 2021), ігрової зони у КЗШ№41 та розважальний майданчик у садочку №88. Крім того, проведені торги: по капремонту покрівлі 73 школи, станція юних натуралістів Покровського району та покрівлі ЦДЮТ «Мрія» Інгулецького району.

08 жовтня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради