Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Вимоги шахтарів за 1-м і 2-м списками мають бути виконані в інтересах десятків тисяч працівників інших промпідприємств-звернення мера і Криворізької міськради до Президента, Кабміну і Верховної Ради

Створено: 2020-09-08 15:48:35Оновлено: 2020-09-08 16:00:37

Звернення з вимогою захистити інтереси робітників Кривбасу прийнято на позачерговій сесії міськради, ініційованій мером Кривого Рогу Юрієм Вілкулом та  направлено  до Президента, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради  і власникам підприємств.

Шахтарі Кривого Рогу вже шосту добу проводять страйк і вимагають від власників приватного підприємства «КЗРК» дотримання колективного договору, підвищення зарплат, поліпшення умов праці, повернення пільгового стажу за списками №№1,2, припинення порушень при атестації.

У направленому за підсумками позачергової сесії міськради Президенту, Кабміну та Верховній Раді документі звернено особливу увагу на вимогу робітників про повернення в повному обсязі пільгового стажу за списками №№1,2.

«Переконані, ця вимога, що належить саме до компетенції органів державної влади, має бути виконана не тільки в інтересах шахтарів, а й десятків тисяч працівників інших промислових підприємств як Кривого Рогу, так і всієї країни. Саме вони - шахтарі, гірники, металурги - своєю працею і здоров'ям підтримують економіку країни. Про результати розгляду звернення просимо негайно проінформувати Криворізьку міську раду», - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, на приватному підприємстві - ПАТ «Криворізький залізорудний комбінат» тривають масові акції протесту робітників. Із 03 вересня під землею на горизонті 1265 метрів у шахті «Октябрьская» страйкують 29 гірників. Вчора робітники  шахт «Родина» «Гвардійська» і «Тернівська» приєдналися до страйку своїх колег і залишилися у шахтах. Сотні шахтарів приєдналися до них і проводять мітинги на поверхні. Підтримку страйкуючим готові надати працівники й інших підприємств міста.

7 вересня мер міста зустрівся з шахтарями, висловив їм свою підтримку і доручив надати допомогу – як юридичну, так і з забезпечення шахтарів всім необхідним. Вже вчора заступник мера Костянтин Бєліков доправив страйкуючим робітникам продукти харчування .

 «Ми вважаємо вимоги шахтарів Кривого Рогу справедливими і виступаємо на захист їх законних вимог», - підкреслив Юрій Вілкул.

Також, у зверненні сказано: «Вирішення питань приватних підприємств не належить до повноважень міської ради, важелів впливу на власників за законом не передбачено. Але, в той же час, ситуація, що склалася, стосується всієї громади нашого промислового міста! Вимагаємо дати доручення уповноваженим державним органам щодо проведення відповідної перевірки шахт ПАТ «Криворізький залізорудний комбінат».

 

 

 

 

08 вересня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради