Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

До кінця року у Кривому Розі буде реконструйовано 12 міських парків та скверів

Створено: 2016-09-08 09:31:55Оновлено: 2016-09-08 09:35:36

Під керівництвом міського голови Юрія Вілкула реалізується комплексна міська програма з благоустрою міських зон відпочинку. 2016 рік став рекордним по ремонту парків й скверів Кривого Рогу.

У Довгинцівському районі капітально ремонтують найбільший парк району – Ювілейний. За проектом у цьому році повністю замінять   покриття на центральній алеї, вхід з боку вулиці Героїв АТО (вхідні алеї). Економні світлодіодні  світильники тут встановили ще в минулому році і тепер в нічний час у парку завжди світло і відпочиваючі  почуваються   комфортно  та безпечно.

В ході робочої наради з ремонту парку заступник мера Олександр Катриченко сказав: «За дорученням мера   розроблений проект повної реконструкції парку Ювілейний. Умовно парк буде розділений на декілька зон відпочинку: для дорослих і дітей. Крім ремонту паркових алей і доріжок, будуть облаштовані спортивні та дитячі майданчики, встановлені нові лавочки, проведено озеленення».

«Мер поставив завдання зробити Кривий Ріг найзеленішим  і затишним містом України. І ця робота ведеться системно. За останні чотири роки у Кривому Розі реконструйовано 24 парки та сквери, відновлено 5 фонтанів і збудовано 2 нових, висаджено майже 9 тисяч дерев. Місто  змінюється буквально на очах і городяни це бачать»,- підкреслив О. Катриченко.

Молода мама Тетяна, мешканка Довгинцівського району, сказала: «Прикро було спостерігати років п'ять-сім тому, як наш парк поступово заростає. Чесно кажучи, не вірилося, що зараз, в умовах кризи, почнеться його відновлення. Якщо вийде так, як у парку Правди чи інших парках, які вже зробили – це буде справжній подарунок для всіх жителів району».

Крім парку Ювілейний в Довгинцівському районі, впорядковують ще два об'єкти, в Металургійному районі – парк «Будівельників» по вулиці Будівельників (колишня вулиця Орджонікідзе) та сквер по вул. Віталія Матусевича (колишня вул. XXII Партз'їзду). Заплановано впорядкування скверу «Алея 200 каштанів» на площі Молодіжна, йде капітальний ремонт дитячого парку ім. Гагаріна в Центрально-Міському районі. Між Саксаганським і Покровським районами    створена нова зелена зона - сквер по  вул. Співдружності. Закінчено капітальний ремонт скверу «Квітка Кривбасу».  Впорядкований  парк біля  центру художньо-естетичної творчості школярів та молоді в Довгинцівському районі.

У всіх місцях відпочинку городян до кінця року встановлять додатково 400  лавочок. Також, у всіх парках та скверах встановлюють сучасні світлодіодні світильники. Таке освітлення не тільки робить зони відпочинку  значно світліше та безпечніше, але й дозволяє значно економити електроенергію.


 

08 вересня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради