Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

З 1 серпня у Кривому Розі запрацювала у тестовому режимі онлайн-система пошуку маршрутів громадського транспорту

Створено: 2016-08-08 12:17:48Оновлено: 2016-08-08 12:25:19

За дорученням мера Юрія Вілкула у Кривому Розі розроблена система програмного забезпечення, за допомогою якої жителі і гості міста можуть в режимі реального часу отримувати повну інформацію про роботу маршрутних таксі і тролейбусів.Кривий Ріг - одне з перших міст України, який відразу ж запровадив систему не тільки для стаціонарних комп'ютерів, але і для мобільних телефонів. Додаток розроблений для операційної системи Android й IOS. На даному етапі запущений тестовий режим. 

На презентації програми мер Юрій Вілкул сказав: «Впровадження цієї системи - ще один крок до підвищення якості надання транспортних послуг в місті, посилення контролю за перевізниками: дотримання ними графіків руху, підвищення безпеки перевезень. Ми повинні максимально йти до людей, створювати комфортні умови для пасажирів, як муніципального транспорту, так і маршрутних таксі». 

Подивитися і скачати додаток можна на сайті Easy Way або в Play Маркет. Потрібно відзначити, що додаток працює в тестовому режимі. «Тобто, система - «жива», її можна ще коригувати і доповнювати. Кожен користувач має можливість подати свої пропозиції, скориставшись на ресурсі функцією «зворотний зв'язок», - пояснив заступник мера з ЖКГ Олександр Катриченко. 

Запуск даної системи став можливим завдяки ініціативі міського голови щодо оснащення в Кривому Розі GPS-навігацією всіх маршруток і тролейбусів. Начальник транспортного відділу. Сергій Сиротюк сказав: «Тепер в будь-якій точці світу можна подивитися, як в Кривому Розі їздить автобус. Якщо людина має доступ до інтернету, він легко отримає інформацію про кількість транспорту на міських маршрутах, графік руху та часу очікування. Інформація абсолютно відкрита в системі інтернет». 

Про переваги цього додатка расказал один з його розробників Олег Сампір: «Кожна людина може для себе визначити найбільш вигідний і зручний маршрут поїздки, а також в реальному часі бачити де знаходиться в дану хвилину транспортний засіб.Ще один плюс - в системі є приміські маршрути і людина може подивитися інтервал цих машин і якщо час очікування більше години, він не поспішає, а спокійно може займатися іншими справами. Третій плюс даної системи - пасажир може обрати не тільки маршрутки, але й більш економний міськелектротранспорт, зокрема, тролейбус ». 

Програма також буде корисна і для туристів. За допомогою функції «від і до», тобто, початкової і кінцевої точки передбачуваного пересування, система вибудує маршрут як людині максимально зручно дістатися з одного пункту в інший. «Все це можна роздрукувати: дуже зручна друкована форма. Детально розписано як пасажиру рухатися містом», - додав О.Сампір. 

Система буде незамінним помічником для людей з обмеженими можливостями. На карті є спеціальний прапорець, який показує, що даний транспорт саме для цієї категорії пасажирів. 

На презентації мер доручив відділу транспорту розробити і передбачити можливість отримання для гостей та жителів Кривого Рогу презентованої послуги у друкованому вигляді (аркуш формату-А4) в довідкових службах залізничних вокзалів, автовокзалів, великих транспортних розв'язках. «Якщо людина приїхала перший раз до нашого міста і у неї немає планшета або ноутбука, щоб скористатися програмою і вибудувати потрібний йому маршрут, ми повинні передбачити для нього можливість отримання такої послуги в роздрукованому вигляді», - підкреслив мер.

 Міський голова зазначив, що наступний етап - обладнання GPS системою трамваїв з подальшим внесенням даних в оперативну систему моніторингу.


 

08 серпня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради