Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Проект «Криворізький дворик»: за бажанням мешканців у дворах замість асфальту почали укладати плитку (фото)

Створено: 2016-08-08 10:24:45Оновлено: 2016-08-08 10:28:47

Такий підхід  відповідає європейській технології ремонту прибудинкових територій.

За завданням мера Юрія Вілкула у 2016 році пріоритетним напрямком в ремонті доріг є внутрішньо квартальні і прибудинкові дороги.

Під час виїзної робочої наради з ремонту прибудинкових доріг на мікрорайоні Східний-2 біля будинків по вулиці Незалежності України 24 і 26 міський голова сказав: «При проведенні ремонтів і облаштуванні дворів у багатоповерхових будинках, ми радилися з жителями, враховували їхні пропозиції. Так був розроблений проект «Криворізький дворик». Багато криворіжців підтримали ініціативу укладати плитку замість асфальту і вже з цього року, в рамках пілотних проектів, розпочалася укладка плитки в дворах».

Заступник мера з ЖКГ Олександр Катриченко зазначив:«Плитка в середньому на 20% дешевша  асфальту, вона стійка до перепадів температури і, що важливо, якщо потрібно буде прорити якісь комунікації, її можна легко розібрати і знову покласти на місце, не порушуючи при цьому загальну структуру і цілісність дороги».

Переваги нового покриття вже оцінили самі жители. «Нам зробили прекрасний двір. Раніше, щоб  вивезти  дитину  у візочку до парку, доводилося   об’їжджати  багато нерівностей. А тепер у нас дуже гарно, рівне покриття, хороша плитка. Навіть не хочеться звідси йти», - поділилася враженнями Олеся Неручик, мешканка будинку №24 по вулиці Незалежності України.

Проект «Криворізький дворик» реалізується в рамках програм соціального партнерства міста та великих промислових підприємств Кривого Рогу. Крім мікрорайону Східний-2, плитка буде покладена у Центрально-Міському районі в дворах кількох будинків по вулиці Миколаївське шосе.

У Кривому Розі за 2016 рік вже відремонтовано понад 150 доріг. Кожен день у всіх районах міста працює 8 бригад з ремонту доріг і дві бригади з нанесення дорожньої розмітки, щодня укладається понад 1300 тонн асфальту.

Ведеться капітальний ремонт дороги від вулиці Дніпропетровське шосе до кільця КЗГО, що забезпечить короткий шлях від в'їзду в місто з боку Дніпра як до житлового масиву Гірницький, так і до Тернівського району. Також, проводяться роботи по вулицям Кропивницького, Панкеєва, Вечірньокутська, Вахтангова, Стрельцова, внутрішньо квартальним дорогам на бульварі Маршала Василевського, вулицям Спаська,3,4 і Ціолковського,16.


 

08 серпня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради