Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Кривий Ріг залучає інвестиції в енергоефективність

Створено: 2014-05-08 13:59:26Оновлено: 2014-05-08 14:02:34

Кривий Ріг залучає інвестиції в енергоефективність

Виконком Криворізької міської ради постійно працює у напрямку залучення інвестицій в енергоефективність міста. У квітні 2014 року було підписано Меморандум про співпрацю з американсько-українською компанією "ГЕСС Консалтинг Україна". Метою Меморандуму є започаткування проекту по реконструкції котелень міста, який передбачає модернізацію котелень комунального підприємства теплових мереж "Криворіжтепломережа", впровадження когенераційного обладнання, що буде сприяти значному підвищенню енергоефективності та сталому розвитку міста.  Котельні будуть працювати на високотехнологічному американському обладнанні – мікротурбінах Capstone та допоміжному обладнанні, виробленому в Україні. Використання мікротурбін надасть можливість використовувати "зелену" енергію через ефективне використання біомаси шляхом газифікації або природного газу.

Загальний пакет інвестицій проекту відповідно до Меморандуму складає 600 млн. доларів США. Після впровадження проекту очікується, покращення якості теплопостачання та гарячого водопостачання, зниження викидів вуглекислого газу у навколишнє середовище.

Довідково:

Американсько-українська компанія "ГЕСС Консалтинг Україна" (офіційний сайт www.gessinternational.com) - експерт в галузі реалізації масштабних проектів з енергоефективності та когенерації та має 17-річний досвід впровадження близько 350 «зелених» проектів в багатьох країнах світу.


 

08 травня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради