Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

З нагоди 68-ї річниці Перемоги Олександр Вілкул узяв участь у військовому параді у Кривому Розі

Створено: 2013-05-08 15:59:06Оновлено:

Кривий Ріг, Дніпропетровська область, 8 травня 2013 року. «В містах України відроджуються традиції військових парадів на честь Перемоги у Великій Вітчизняній війні. У Кривому Розі у Параді взяла участь відновлена військова техніка часів війни, зокрема, танк Т-34. Це передає справжню атмосферу тих часів. Це дуже важливо для патріотичного виховання молоді», - сказав Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул під час військового параду У Кривому Розі. У параді взяли участь ветерани війни та військовослужбовці, а також голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колесніков, голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, Криворізький міський голова Юрій Вілкул, духовенство Криворізької єпархії УПЦ, представники громадських організацій, учні шкіл та студенти.

Урочистості розпочалися з церемонії покладання квітів до монументу «Перемога», що в Дзержинському районі Кривого Рогу. Під час покладання присутні вшанували пам'ять полеглих у війні хвилиною мовчання, після чого школярі вручили квіти ветеранам, а військові підрозділи й техніка пройшли урочистим маршем.

Після параду у Дзвіниці Святого Георгія Переможця відбувся поминальний молебень за загиблими у Великій Вітчизняній війні, а в Криворізькому міському театрі імені Тараса Шевченка – урочисті збори і святковий концерт з нагоди Свята Перемоги.

«Наш рідний Кривбас зробив вагомий внесок у Велику Перемогу. За проявлений героїзм тисячі криворіжців нагороджені бойовими орденами і медалями. 47 з них стали Героями Радянського Cоюзу, а двоє – льотчики Дмитро Глинка та Василь Михлик – удостоєні цього високого звання двічі. Тисячі наших земляків наближали Велику Перемогу в тилу, ударно працюючи на криворізьких промислових підприємствах, евакуйованих на Урал. Усім ветеранам, нашим героям, сьогодні честь і слава. Пам'ять про ваш Великий Подвиг житиме у віках!», - сказав Олександр Вілкул, виступаючи на урочистих зборах з нагоди Дня Перемоги.

Уряд надає підтримку та увагу кожному ветерану – безкоштовне лікування, санаторно-курортне оздоровлення, ремонт квартир і будинків.

«У Кривбасі, Дніпропетровській області та по всій Україні відроджується військово-патріотичне виховання молоді. Проводяться Уроки мужності, в школах відновлюються Музеї Бойової і Трудової Слави, проводяться зустрічі школярів і студентів з ветеранами. Влада активно співпрацює з ветеранськими організаціями. Велика увага приділяється підтримці громадських організацій ветеранів та інвалідів», - сказав Олександр Вілкул.

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради