Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Полковник О.Пискун: Координаційний центр, створений за рішенням начальника Військової адміністрації Олександра Вілкула, об’єднав представників усіх силових структур

Створено: 2022-04-08 13:44:06Оновлено: 2022-04-08 13:45:56

Одне з ключових завдань – посилена охорона громадського порядку у місті та попередження диверсій. Криворізькі підрозділи з охорони правопорядку від початку війни працюють у посиленому режимі, відповідно до оперативної ситуації, щоденно розробляють маршрути патрулювання та службові завдання. Всі дії координують з Військовою адміністрацією міста.


Заступник командира в/ч 3011, радник начальника військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Пискун розповів: «Спільні наради проводить Олександр Вілкул, особисто приймаючи важливі рішення. В тому числі, й щодо всебічного забезпечення наших частин і підрозділів. Також за рішенням очільника військової адміністрації Олександра Вілкула в місті створено координаційний центр, до складу якого увійшли представники всіх силових структур. Це і Збройні сили України, і Національна гвардія, патрульна поліція, територіальна оборона, представники ДСНС, Служба безпеки України, військові служби правопорядку. До складу центру також входять представники всіх великих підприємств. Можу з впевненістю сказати, що наше місто надійно захищене й зсередини».

Задачі для патрулів, що охороняють громадський порядок, розширились. Додалося посилене патрулювання відселених житломасивів та попередження диверсій.

Олександр Пискун додав: «Це пошук і ліквідація можливих диверсійних груп в місті, це виявлення і затримання прихильників "руського мира", які збирають інформацію про ЗСУ,  проводять сумнівну агітацію, намагаються усіляко дискредитувати наші Збройні сили. Одним із важливих завдань є підтримання громадського порядку під час комендантської години. Патрулювання міста здійснюється спільними нарядами. Важливим показником дії спільних військових нарядів є значне зниження злочинності в місті, зменшення кількості правопорушень».

Олександр Пискун навів статистику правопорушень останнього тижня. Так, під час проведення комендантської години затримано 178 осіб.

48 з них були в нетверезому стані. 6 - керували транспортом в стані алкогольного сп’яніння. 4 затримані за бійку. Є факти вилучення вогнепальної та холодної зброї, набоїв, наркотичних речовин.

08 квітня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради