Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Сергій Сиротюк про вартість проїзду у міських маршрутках : «Тариф, більше ніж 5 гривень, на разі, є неактуальним»

Створено: 2015-04-08 16:03:00Оновлено: 2015-04-08 16:05:53

Перевізники Кривого Рогу ще у березні звернулися з проханням переглянути тарифи, враховуючи підвищення ціни на паливо та комплектуючі для обслуговування автобусів. За дорученням міського голови Юрія Вілкула до опрацювання цього соціально важливого для мешканців питання залучили три структурні підрозділи виконкому міськради: управління  економіки і  фінансів  та  відділ  транспорту і  зв’язку.  Профільні фахівці  мали розглянути представлені розрахунки, визначити їх відповідність методиці, затвердженої Міністерством інфраструктури і перевірити актуальність закладеної  витратної частини в розрахунках. Однак, відтоді ціна на паливо дещо зменшилася, стабілізувалася й  ситуація на валютному ринку, а тому і розрахунки, закладені  на той час (початок березня) автоперевізниками, потребують перегляду та корективи.

«Виникли деякі зауваження  до автоперевізників  в плані підтвердження витратної  частини, закладеної в розрахунках. У зв’язку з цим, розрахунки повернули на доопрацювання, для приведення їх у відповідність з існуючими на даний момент  цінами. Також, автоперевізники повинні врахувати зауваження, які виникли за результатами перевірок наданих ними розрахунків, - пояснив начальник відділу транспорту та зв’язку виконкому міськради Сергій Сиротюк, - разом з тим, підкреслю, що  на сьогодні немає підстав для того, щоб тариф був  дуже високим. Тариф, більше ніж 5 гривень, на разі,  є  неактуальним». 

Тому підтвердження й те, що самі автоперевізники виступили з ініціативою на деяких маршрутах взагалі не переглядати тариф. «Особлива увага до так званих «тупикових» маршрутів, - зазначив Сергій Сиротюк, - наприклад, є окремі райони у Довгинцево, де іншого виду транспорту, крім маршрутного таксі, більше немає. Це питання будемо вирішувати. Є маршрути,  на яких  пропонують  підняти вартість проїзду  на 50 копійок. Ми ретельно розглянемо, проаналізуємо ці питання. Безумовно, враховуватимемо  інтереси перевізників, однак, найголовніше для нас, щоб тариф був  прийнятним для пасажирів. Підкреслю, остаточне рішення прийматиметься лише після того, коли отримаємо розрахунки від  усіх автоперевізників ».  

На теперішній час надійшли пропозиції лише по 6-ом  маршрутам, а їх у Кривому Розі  -  91.

Практично щодня  для  автоперевізників  проводять консультативні  зустрічі.  Також триває активний діалог з громадськістю, думки виникають досить полярні, але спілкування дає позитивний результат. Зокрема, надійшла пропозиція відкрити  маршрути більшої протяжності. Ініціативу громадськості підтримали, і на сьогодні розпочинається регуляторна процедура щодо внесення змін до міської маршрутної мережі.  Ідея полягає в тому,  щоб  відродити у новому форматі  історичний маршрут 228.    Його старт буде від зупинки «Авіаколедж» й пролягатиме через центральну частину  Кривого Рогу, мікрорайон Даманський  та  рудозбагачувальну фабрику №1. Планується,  що на лінії працюватимуть 4 автобуси.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому    
(056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net   


 


08 квітня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради