Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

У Кривому Розі стартував третій етап комплексної реконструкції Карачунівського водопровідного комплексу. Вартість проекту складає майже 25 мільйонів гривень.

Створено: 2013-04-08 13:57:54Оновлено:

У ході реалізації проекту передбачається створення оборотних систем повторного використання промивних вод, що дозволить припинити скиди забрудненої води в річку Інгулець та Карачунівське водосховище. Застосування інноваційної «безстічної» схеми очищення дозволить освітлювати технологічні води та повертати їх на початок очисних споруд. Осад буде ущільнюватися та зневоднюватися. В подальшому його можна буде використовувати як сировину для будівельних матеріалів чи добрива, яке підвищить родючість грунту.

Про значення проекту для Кривого Рогу та його мешканців міський голова Юрій Вілкул розповів голові Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитру Колєснікову під час виїзної наради, яка проходила минулої п’ятниці на Карачунівському водопровідному комплексі.

«Для Кривого Рогу вирішення екологічних проблем і, зокрема, підвищення якості води є пріоритетними, - наголосив міський голова, - У результаті реалізації цього проекту місто отримає як екологічний так і економічний ефект. І найголовніше - якість питної води, яку споживають городяни, покращиться». Повне завершення реконструкції Карачунівського водопровідного комплексу відбудеться у 2014 році.
© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради