Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

АКТУАЛЬНО! НА ПИТАННЯ, ЯКІ НАДХОДИЛИ ДО КОНТАКТ-ЦЕНТРУ 1520, ВІДПОВІДАЮТЬ СТРУКТУРНІ ПІДРОЗДІЛИ ВИКОНКОМУ КРИВОРІЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Створено: 2023-03-08 08:56:27Оновлено: 2023-03-08 09:25:48

Інформує відділ реклами

Що таке вивіска? Вивіска чи табличка - елемент на будинку, будівлі або споруді з інформацією про зареєстроване найменування особи, знаки для товарів і послуг, що належать такій особі, вид її діяльності (якщо це не випливає із зареєстрованого найменування особи), час роботи, що розміщений на зовнішній поверхні будинку, будівлі або споруди не вище першого поверху або на поверсі, де розташовується власне чи надане у користування особі приміщення (крім, випадків, коли суб’єкту господарювання належить на праві власності або користування вся будівля або споруда), біля входу у таке приміщення, який не є рекламою, Площа поверхні не повинна перевищувати 3 кв. метрів.

Вимоги до розміщення реклами на фасаді відповідно до  Дизайн-коду? Рекламні засоби не повинні виходити за межі приміщення; не повинні бути нижче за рівень нижньої позначки віконного та дверного прорізу; не повинні перекривати архітектурні елементи фасаду; не повинні перекривати та розташовуватися в зоні охоронних знаків, пам’яток архітектури, табличок з інформацією про розміщення інженерних комунікацій, адресних покажчиків та іншої соціально-значущої інформації; повинні вирівнюватися по одній осьовій горизонтальній ліній.

Як отримати дозвіл? Зовнішня реклама розміщується на підставі дозволів, які надаються після встановлення за заявником пріоритету на місце розташування рекламного засобу. Для встановлення за заявником пріоритету на місце розташування рекламного засобу суб’єкт господарювання або уповноважена ним особа подає до адміністратора у Центрі адміністративних послуг «Віза» заяву, до якої додаються: - фотокартка або комп'ютерний макет місця (розміром не менше як 6х9см), на якому планується розташування рекламного засобу та ескіз рекламного засобу з конструктивним рішенням. Після надання пріоритету на місце для розміщення зовнішньої реклами (п’ять днів з моменту реєстрації заяви у робочому органі) суб’єкт господарювання погоджує дозвіл з органами, які зазначаються робочим органом в листі про  встановлення за заявником пріоритету на місце для розміщення зовнішньої реклами. Після погодження вказаними органами дозволу заявник подає до адміністратора у Центрі адміністративних послуг «Віза» заяву разом з двома примірниками оформлених дозволів.

Інформує інспекція з благоустрою

Хто повинен прибирати контейнерні  майданчики? Збирання і перевезення побутових відходів на території міста здійснюється юридичною особою – виконавцем послуг, що визначається на конкурсних засадах відповідно до вимог чинного законодавства України, спеціально обладнаними для цього транспортними засобами. У нашому місті таким підприємством є ТОВ «Екоспецтранс».

Якщо майданчик знаходиться на прибудинковій території, то сміття, яке залишається після вивезення ТПВ прибирають двірники керуючої компанії чи ОСББ. Якщо ж майданчик знаходиться за межами прибудинкової території,  його територію прибирають двірники підрядних організацій договори з якими заключають виконкоми районних у місті рад.

Хто повинен накривати комунікаційні колодязі? Власники або балансоутримувачі інженерних мереж (споруд) зобов'язані:

- забезпечити наявність та утримання кришок, приймальних колодязів у відповідному технічному стані;

-  забезпечити розміщення кришок, решіток колодязів на рівні верхнього шару дорожнього покриття, без перекосів на дорогах, пішохідних та велосипедних доріжках;

- уживати заходів з недопущення та відновлення просідання дорожнього покриття навколо оглядових приймальних колодязів підземних комунікацій.

 

ЗАВЖДИ З ВАМИ НА ЗВ’ЯЗКУ!

Чекаємо на ваші дзвінки за номерами 15-20, (056) 499 15 20.

08 березня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради