Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

ЦЕНТР «ВІЗА» («ЦЕНТР ДІЇ») ПРО НОРМАТИВНО ГРОШОВУ ОЦІНКУ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ

Створено: 2024-02-08 13:48:15Оновлено: 2024-02-08 13:50:29

На початку року, традиційно, збільшилась кількість звернень щодо отримання нормативної грошової оцінки земельних ділянок, адже, відповідно до Податкового кодексу України, цей показник використовується для визначення суми податкових зобов’язань з земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності.

На сьогодні через Центр «Віза» («Центр Дії») виконкому Криворізької міської ради (далі - Центр «Віза») видано - 782 витяга з технічної документації про нормативно грошову оцінку земельної ділянки.

Нагадуємо нашим замовникам, що у Центрі «Віза», є можливість замовити послугу: «Видача витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки», попередньо зареєструвавшись на прийом до Центру. Також можна замовити самостійно та отримати за допомогою електронних сервісів Держгеокадастру: https://e.land.gov.ua/services, або через портал «Дія» -https://diia.gov.ua/services/vityag-pro-normativnu-groshovu-ocinku.

Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру на виконання статті 289 Податкового кодексу України повідомлено, що значення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель за 2023 рік становить 1,051, тобто нормативна грошова оцінка земельних ділянок порівняно із 2023 роком зросла на коефіцієнт 1,051.

Коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель застосовується кумулятивно залежно від дати проведення нормативної грошової оцінки земель (пункт 289.2 статті 289 Податкового кодексу України).

Документи можна подати як до Головного офісу Центру, так і до територіальних підрозділів за місцем проживання з понеділка по п’ятницю, з 8.00 до 15.30 (технічна перерва з 12.30 до 13.00), обов’язково з урахуванням попереднього запису.

Зареєструватись в електронній черзі можна скориставшись сторінкою «Електронна черга»-«Попередня реєстрація»вебпорталу Центру «Віза» або мобільним застосунком «Попередня реєстрація в електронній черзі Центру «Віза», безкоштовно завантаживши його в GooglePlay за посиланням  https://cutt.ly/ey7BNo5 або за допомогою QR-коду:

Центр “Віза” (“Центр Дії”) - #Ваша довіра - наш досвід!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
e-mail: 
[email protected],

                                                                                                     http://viza.kr.gov.ua/

08 лютого 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради