Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Криворізький міський голова Юрій Вілкул зустрівся у Брюсселі з головою Європарламенту Єжи Бузеком та взяв участь у церемонії підписання Угоди Мерів

Створено: 2011-12-07 11:52:55Оновлено:


29 листопада, у рамках виконання статутних завдань та реалізації проекту Єврокомісії «Угода Мерів – Схід», криворізький міський голова Юрій Вілкул взяв участь у заходах, присвячених церемонії підписання європейськими містами Угоди Мерів.


Цьогорічний захід став справді особливим для української делегації Асоціації «Енергоефективні міста України». До участі у дискусії «Хто веде європейські міста до мудрого та зваженого розвитку?» вперше було запрошено представників з-поза меж Європейського Союзу. І одним з питань, яке обговорювалося на заході, було - щодо стану та перспективи поширення Угоди Мерів в Україні.

Під час церемонії, яка відбувалася в стінах зали засідань Європейського Парламенту, мера Кривого Рогу Юрія Вілкула особисто привітав голова Європарламенту Єжи Бузек, відзначивши наполегливу роботу міської влади у напрямку енергоефективності. Адже за період дії Програми енергоефективності Кривого Рогу, передбаченої на 2010-2015 роки, промисловими та комунальними підприємствами міста, бюджетними закладами і установами впроваджено заходів з енергоефективності на загальну суму понад 73 млн.грн, що призвело в цілому по місту до економії 25,7 тис. тон умовного палива. Крім того, лише в опалювальному сезоні 2010-2011 років завдяки проведеній модернізації було заощаджено 12 млн. кубометрів природного газу, 36,6 млн.квт/ч електроенергії і 9,6 тис. Гкал теплової енергії. В цілому це дало економію в 86,5 мільйонів гривень.

У рамках церемонії підписання Угоди Мерів у Брюсселі міський голова Ю.Вілкул ще раз підтвердив офіційно задеклароване бажання долучитися до Угоди, яке вже було їм підписане у Кривому Розі у жовтні місяці під час Міжнародної конференції «Угода Мерів - шлях до сталого енергетичного розвитку міст».

Інтенсивна робота, проведена членами української делегації у Брюсселі стане запорукою послідовного виконання зобов'язань, взятих ними під час підписання Угоди Мерів. Важливою стороною подібної співпраці є і те, що для Кривого Рогу відкривається можливість здобуття європейських грантів для впровадження в місті проектів з поліпшення екологічної обстановки, енергозбереження та підвищення енергоефективності.


(0564)92 13 03, [email protected]

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради