Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ви запитували – ми відповідаємо. «Гарячі» соціальні питання минулого тижня

Створено: 2019-11-07 16:50:28Оновлено: 2019-11-07 16:51:47

Що ж, підводимо підсумки роботи спеціаліста департаменту у Центрі надання адміністративних послуг «Віза» та на телефоні «гарячої лінії» за попередній тиждень з 28 жовтня по 1 листопада.

Всього надано консультацію 104 відвідувачам Центру «Віза», у тому числі – 19 на телефонні дзвінки.

Топовими залишаються питання отримання «картки криворіжця», підключення теплопостачання, і у зв'язку із початком опалювального сезону – скільки сплачувати за житлово-комунальні послуги, якщо невідомо, призначена субсидія чи ні.

Питання, яке вперше надійшло на «гарячу лінію» стосувалося права на отримання державної соціальної допомоги при народженні дитини, у разі працевлаштування матері. Чи повинна вона повідомити про це органи соціального захисту населення, і чи буде вона і надалі отримувати допомогу, і в якому розмірі?

 

Відповіді щодо отримання «картки криворіжця», підключення теплопостачання ми вже надавали. А от на питання «скільки сплачувати за житлово-комунальні послуги, якщо невідомо, призначена субсидія чи ні» ще раз нагадаємо, бо це справді - актуально.

 

Дізнатися про суму призначеної субсидії можна в Єдиному державному реєстрі отримувачів субсидій Міністерства соціальної політики за посиланням https://subsidii.ioc.gov.ua/. До речі,  допоможуть це зробити  Вам знову ж таки у Центрі «Віза» -  робоче місце №39.

 

Скільки сплачувати за житлово-комунальні послуги з урахуванням субсидії залежить від того, у якій формі субсидія Вам призначена.

Якщо мова йде про готівкову субсидію, то сплачувати за житлово-комунальні послуги необхідно у повному обсязі, таке поняття як «обов’язкова плата» вже не застосовується.

Якщо субсидія Вам призначена у безготівковій формі – інформацію про суми, які необхідно сплачувати, має повідомити Ощадбанк за допомогою sms з урахуванням суми субсидії, перерахованої управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг.

 

А тепер відповідаємо на питання всіх мам, які вирішили достроково (раніше, ніж дитині виповниться 3 роки) вийти на роботу.

Факт працевлаштування не впливає на виплату допомоги при народженні дитини. В незалежності від того працює мама чи ні, допомога виплачується у розмірі 860,00 грн. щомісячно до досягнення дитиною трирічного віку.

Однак, звернутися до органу соцзахисту  та повідомити про вихід на роботу все одно потрібно, з метою запобігання подвійних виплат  страхових внесків. Адже за той час, коли мама не працює та отримує допомогу, органи соцзахисту сплачують за неї  внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Цей внесок дає можливість враховувати час догляду за дитиною до загального страхового стажу.  Після виходу на роботу, вказаний внесок сплачує підприємство.

 

 

 

 

Ми працюємо для мешканців міста Кривого Рогу і завжди готові до співпраці.

Ваші зауваження та пропозиції просимо надавати  за електронною адресою:                           e-mail: [email protected]

 

 

 


Департамент соціальної політики

виконкому Криворізької міської ради                                                       

 

07 листопада 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради