Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

`ГАРЯЧІ ПИТАННЯ` КРИВОРІЖЦІВ НА `КОНТАКТ-ЦЕНТР 1520`

Створено: 2020-10-07 12:43:38Оновлено: 2020-10-07 12:48:10

"ГАРЯЧІ ПИТАННЯ" КРИВОРІЖЦІВ НА "КОНТАКТ-ЦЕНТР 1520"

 

  Коментує:  Департамент у справах сім’ї, молоді та спорту виконкому Криворізької міської ради

 

  •  Щодо  організації роботи спортивних секцій в дитячо-юнацьких спортивних школах в умовах пандемії.

01 вересня 2020 року 10 комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста розпочали роботу з урахуванням  розпоряджень Кабінету Міністрів України, Дніпропетровської обласної державної адміністрації та тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в деяких закладах фізичної культури та спорту на період карантину у зв’язку з поширенням короновірусної хвороби COVID-19, затверджених Постановою Головного державного санітарного лікаря України від 04.08.2020 року №47. Адміністрація шкіл забезпечує та організовує дотримання відвідувачами правил безпеки під час навчально-тренувальних занять, а саме проводить температурний скринінг всіх відвідувачів закладу, розміщує дезінфекційні засоби для обробки рук, перевіряє щоб відвідувачі дотримувались правил особистого захисту, а саме одягали маску, рукавички та обов’язково дотримувались безпечної дистанції при відвідування закладу.

  В школах проводяться заняття з 31 виду спорту (24 олімпійські та   7 неолімпійських) в яких займається 7327 дітей.

З питання влаштування дитини до спортивної секції комунальних позашкільних навчальних закладів «Дитячо-юнацьких спортивних шкіл»  можна звернутись до адміністрації даних закладів:

 

№ п/п

Назва закладу

Директор

Телефон

1

2

3

4

1

КПНЗ «ДЮСШ №1»

Суббота Юрій Вадимович

067 451 18 20

2

КПНЗ «ДЮСШ №2»

Малиш Петро Петрович

067 425 17 70

3

КПНЗ «ДЮСШ №3»

Яновський Олександр Юрійович

067 737 63 52

4

КПНЗ «ДЮСШ №4»

Кантур Руслан Анатолійович

097 307 97 27

5

КПНЗ «ДЮСШ №5»

в.о. Мамедова Олена В’ячеславівна

067 178 95 29

6

КПНЗ «ДЮСШ №6»

Баландін Віктор Володимирович

067 563 21 64

7

КПНЗ «ДЮСШ №7»

Головко Тетяна Петрівна

067 941 11 67

8

КПНЗ «ДЮСШ №8»

Заіменко Інна Володимирівна

096 169 81 01

9

КПНЗ «ДЮСШ №9»

Юріцин Сергій Вікторович

098 959 97 09

10

КПНЗ «ДЮСШ №10»

завуч Бородіна Лариса Володимирівна

096 985 08 19

 

Коментує:Департамент освіти і науки виконкому

Криворізької міської ради

 

  • Чи мають діти учасників бойових дій АТО (ООС) пільги для вступу до технікуму та вищого навчального закладу?

 

Прийом на навчання до закладів вищої, фахової передвищої освіти здійснюється на підставі Умов прийому які затверджуються Міністерством освіти і науки України.

На сьогоднішній день поняття пільг при вступі відсутнє.

Діти осіб, визнаних учасниками бойових дій, мають лише переважне право на переведення на вакантні місця державного або регіонального замовлення, якщо зараховані на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб.

Під час навчання у закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, відповідно до статті 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (зі змінами) держава забезпечує учасникам бойових дій та їхнім дітям, які навчаються за денною формою навчання, - до закінчення закладів освіти, але не довше ніж до досягнення ними 23 років, державну цільову підтримку.

Державна цільова підтримка для здобуття професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти надається у вигляді:

  • повної або часткової оплати навчання за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів;
  • пільгових довгострокових кредитів для здобуття освіти;
  • соціальної стипендії;
  • безоплатного забезпечення підручниками;
  • безоплатного доступу до мережі Інтернет, систем баз даних в закладах освіти;
  • безоплатного проживання в гуртожитку;
  • інших заходів, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Інших пільг нормативно-правовими документами дітям учасників бойових дій не передбачено.

 

Коментує: Управління комунальної власності міста

 виконкому Криворізької міської ради

 

  • Про порядок взяття в оренду приміщення, що є вільним .

З 01 лютого 2020 року набрав чинності Закон України «Про оренду державного та комунального майна» у новій редакції. Відповідно до вимог та положень вказаного Закону об’єкти комунальної власності передаються в оренду за результатами проведення аукціону виключно в електронній торговій системі,  у тому числі аукціону, предметом якого є право на продовження договору оренди об’єкта, із застосуванням електронної торгової системи Державного підприємства «ПРОЗОРО/ПРОДАЖІ».

       Міською радою прийнято рішення від 23.09.2020 №5017 «Про врегулювання деяких питань оренди комунального майна територіальної громади міста Кривого Рогу».

         Цим рішенням уповноважено виступати орендодавцям управління комунальної власності міста виконкому Криворізької міської ради – щодо комунального майна територіальної громади міста Кривого Рогу комунальне підприємство «Парковка та реклама» Криворізької міської ради – щодо оренди нерухомого майна, загальна площа якого не перевищує 400 м2, та іншого окремо го індивідуально визначеного майна, що перебуває на його балансовому обліку.

Перелік першого типу об’єктів комунальної власності міста, що пропонуються для передачі в оренду на умовах аукціону розміщений на офіційному вебсайті Криворізької міської ради та її виконавчого комітету.

         Суб’єкти господарювання-потенційні орендарі можуть право звернутися із заявою на оренду потенційного об’єкта оренди безпосередньо до орендодавця – управління комунальної власності міста.

 Зауважуємо, що у заяві потенційний орендар зазначає такі відомості:

- відому йому інформацію про потенційний об’єкт оренди, яка дозволяє його ідентифікувати;

- бажаний розмір площі об’єкта в разі, коли заява подається лише щодо частини об’єкта;

- цільове призначення, за яким об’єкт оренди планується до використання;

- бажаний строк оренди, а в разі коли об’єкт планується до використання погодинно та бажаний графік використання об’єкта;

- контактні дані заявника (поштова адреса, номер телефону, адреса електронної пошти), а для юридичних осіб - також ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України.

 

Коментує: Управління розвитку підприємництва виконкому

Криворізької міської ради

 

  • Розміщення та здійснення господарської діяльності в тимчасових спорудах, що необхідно щоб  встановити споруду, які основні вимоги?

 

На сьогоднішній день у місті відсутня процедура розміщення  нових тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності. З огляду на зазначене, протягом ІІ півріччя цього року проводиться регуляторна процедура за проєктом  рішення  міської  ради  «Про користування елементами благоустрою та їх частинами при розміщенні тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності на територіях адміністративних районів м. Кривого Рогу». Проєкт направлений на урегулювання питань  користування елементами благоустрою при розміщенні тимчасових споруд за відповідними договорами між балансо-утримувачами окремих елементів благоустрою комунальної власності та суб'єктами господарювання.

За результатами проведених обговорень,  урахувавши  зауваження  та пропозиції  Державної регуляторної служби України, Південно-східного міжобласного   територіального    відділення     Антимонопольного    комітету України, суб’єктів господарювання, виконкомів районних у місті рад  проєкт  рішення  доопрацьовано і підготовлено на повторне обговорення.

          Після прийняття регуляторного акту основними етапами погодження нового місця розміщення тимчасової споруди є позитивні висновки полку патрульної поліції (на «червоних лініях»), департаменту розвитку інфраструктури  міста та управління комунальної власності виконкому Криворізької міської ради. 

          Отримати необхідні консультації з питань організації підприємництва  можна в уповноваженого представника управління розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради в Центрі адміністративних послуг «Віза» (пл. Молодіжна, 1, зала №3, робоче місце №32), який працює: з 08.00 до 11.00, четвер: з 08.00 до 15.00, перерва: з 12.30 до 13.00, вихідні: субота, неділя, (електронна адреса [email protected]).

 

Коментує: Відділ з питань захисту прав споживачів апарату

міської ради і виконкому

 

  • Чи зобов’язані споживачі (покупці) здавати речі при вході у супермаркет?

Відповідно до п.21 постанови Кабінету Міністрів України від 15.05.2006 №833 «Про затвердження Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів» (із змінами і доповненнями, внесеними постановою КМУ від 29.06.2011 №706) суб'єкт господарювання зобов'язаний:

  • забезпечити доступ споживачів до торговельних об'єктів без здавання на збереження особистих речей, крім товарів, реалізація яких здійснюється у таких торговельних об'єктах;
  • створити умови для збереження речей споживачів, у разі, коли вхід до торговельного об'єкта з товарами, які реалізуються в таких закладах, заборонено.

Не пускають із сумкою - знайте свої права! Ви маєте право повідомити адміністрацію про порушення прав споживачів.

Звертаємо увагу, у деяких супермаркетах є написи про те, що споживач має покласти речі у камеру схову, адміністрація не несе відповідальності за збереження речей. Як це розуміти? На які закони спираються магазини?


Цим написом, про відсутність гарантій збереження, магазин вводить Вас в оману.
Відповідальність магазину (зберігача) у випадку втрати або ушкодження речі споживача  передбачена статтями 950-951 Цивільного кодексу України:

  • у разі втрати (нестачі) речі - у розмірі її вартості;
  • у разі пошкодження речі - у розмірі суми, на яку знизилася її вартість.

Але, якщо Ви не впевнені в тому, що ваші речі зберігатимуться належним чином, Ви маєте право відмовитися від зберігання ваших речей в комірках схову магазина і пересуватися приміщенням супермаркету (магазину) зі своїми речами, сумками тощо. Зауважимо, у вашій сумці не повинні бути товари, які реалізуються у даному магазині.

Хто має право перевіряти речі?

При виході з торговельного залу охоронець може попросити показати сумку. Причому сам він робити огляд не має права. Робити огляд може тільки співробітник правоохоронних органів й лише в тому випадку, якщо покупець підозрюється в крадіжці товару.

07 жовтня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради