Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У рамках підготовки до нового опалювального сезону у Кривому Розі вже запрацювала перша котельня

Створено: 2017-09-07 11:58:42Оновлено: 2017-09-07 12:01:28

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук заступник мера Олександр Катриченко: «05.09.2017, в рамках початку опалювального сезону у Кривому Розі розпочато подачу теплоносія (гарячої води) на перший пологовий будинок в Центрально-міському пологовому будинку КП "Криворіжтепломережа". Це ще раз засвідчило готовність комунального підприємства до нового сезону».

Заступник мера також повідомив, що комунальне підприємство вже отримало необхідні ліміти газу для бюджетної сфери.

«На жаль, поки не можу повідомити хорошу новину по державному підприємству "Криворізька теплоцентраль", котельні яких залишилися  без електроенергії. Фактично, робота підприємства, що перебуває в управлінні Фонду держмайна, поки паралізована», - сказав Катриченко.

За останній час на держпідприємстві змінилося п'ять керівників. Важливий факт: жоден з них не узгоджувався з містом. 23 березня НАК «Нафтогаз України» подав позов про банкрутство «Криворіжтеплоцентралі» і його робота була паралізована. «Криворожтеплоцентраль» визнано боржником перед дочірньою компанією НАК «Нафтогаз України» на суму понад 27,7 мільйонів гривень.

Довідково:

Теплопостачання Кривого Рогу ще з радянських часів побудовано так, що одну половину міста опалює комунальне підприємство «Криворізька тепломережа», і воно вже сьогодні на 100% готове до пуску тепла криворіжцям. А інше – підлягає приватизації та знаходиться сьогодні в підпорядкуванні Фонду державного майна -підприємство «Криворізька теплоцентраль».  Через  його неготовність до опалювального сезону понад 300 тисяч жителів міста знаходяться під загрозою залишитися у холодних квартирах.

Міський бюджет  та промисловість боргів перед енергетиками за тепло не мають, по населенню борг понад 300 млн. грн. Заборгованість держави за програмою пільг і субсидій перед тепловиками Кривого Рогу - більше 280 млн.

 


 

07 вересня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради