Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

ЗАКОРДОННИЙ ПАСПОРТ ДЛЯ ДИТИНИ: ОСОБЛИВОСТІ ОФОРМЛЕННЯ. РОЗ’ЯСНЮЄ ЦЕНТР «ВІЗА» («ЦЕНТР ДІЇ»)

Створено: 2024-08-07 16:20:03Оновлено: 2024-08-07 16:22:14

Процедура оформлення закордонного паспорта для дитини мало відрізняється від документування паспортом дорослих, але є певні особливості.

Так, документи для оформлення закордонного паспорта подає:

 для дитини до 12 років один із батьків: батько чи мати або  законний представник (якщо дитина є сиротою або позбавлена батьківського піклування)

 дитина віком від 16 років – особисто.

Присутність дитини:

віком до 12 років не є обов’язковою. Достатньо надати фото із зображення обличчя дитини розміром 10х15см, зроблену попередньо у фотоательє

віком від 12 років є  обов’язкова. Отримуються біометричні дані: фотографування,  з 12 років відбитки пальців рук, а з 14 ще і підпис.

Замовлений закордонний паспорт може отримати:

для дитини до 12 років один із батьків: батько чи мати або  законний представник, інша особа за  письмовою заявою одного із батьків, який подав документи, або за довіреністю

для дитини віком з 12 до 16 років один із батьків: батько чи мати або  законний представник, інша особа за  письмовою заявою одного із батьків, який подав документи, або за довіреністю. При цьому обов’язкова участь дитини, оскільки проводиться процедура верифікації особи.

дитина віком від 16 років отримує самостійно.

Є особливості і в переліку документів, необхідних для оформлення паспорта дитини, про це можна прочитати в нашій новині на вебпорталі Центру «Віза»» за посиланням https://viza.kr.gov.ua/#/news/5103.

Чекаємо Вас у Центрі «Віза»

Центр «Віза» («Центр Дії») - #Ваша довіра - наш досвід!

 

  Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дія»):

e-mail[email protected],

                                                                                                                                   https://viza.kr.gov.ua/

07 серпня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради