Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Голова АМКУ: Кривий Ріг завжди активний і у багатьох питаннях напрацьований досвід співпраці Комітету з містом став інструментом у роботі з місцевими громадами всієї України

Створено: 2021-07-07 13:31:26Оновлено: 2021-07-07 13:35:03

Мер Кривого Рогу Костянтин Павлов провів зустріч з Головою Антимонопольного комітету Ольгою Піщанською.

Робочий візит керівництва АМКУ до міста проходить у рамках спільного проєкту з Європейським Союзом «Підтримка АМКУ у провадженні правил державної допомоги». Протягом двох днів у Кривому Розі експерти ЄС та фахівці антимонопольного комітету проводять для суб’єктів господарювання та посадовців місцевого самоврядування Дніпропетровщини серію тренінгів з питань практики застосування законодавства про державну допомогу.

Голова АМКУ Ольга Піщанська зазначила: «Кривий Ріг радує завжди. Він дуже активний. В АМКУ є декілька кейсів, які ми відпрацьовували разом і по пільговикам, і по місцевим податкам. У багатьох питаннях напрацьований досвід співпраці Комітету з вашим містом став інструментом у роботі з місцевими громадами всієї України!. Тому, не випадково ми саме тут сьогодні. Ми хочемо пояснити як, використовуючи Закон, державну допомогу, можна покращити конкурентне середовище міст, новостворених об’єднаних територіальних громад, а відтак і якість життя людей» .

 

У розмові із очільницею АМКУ мер Костянтин Павлов подякував Ользі Піщанській за конструктивний діалог та співпрацю з Кривим Рогом. «Ми вважаємо, що таке пряме спілкування дозволяє покращити розуміння головних розпорядників коштів, суб’єктів господарювання в тих програмах, які реалізуються АМУ та ЄС. Дійсно, державна допомога дуже важлива і ми розуміємо що саме в діалозі, безпосередньому спілкуванні ефективніше обговорювати питання як можна в рамках законодавства працювати задля розвитку територіальних громад».

 

Кривий Ріг з АМКУ працює у різних напрямках, зокрема, погодження соціальних програм, розвитку підприємництва, тощо. Тільки у 2021 році до головного офісу АМКУ місто направило 13 звернень щодо погодження програм та рішень, які приймаються міською радою, а до Південно-Східного офісу АМКУ у Дніпропетровській області - 21 звернення. «Спільна робота щодо створення нормального конкурентного середовища має продовжуватися. Адже наша мета – не допускати монополій у тих чи інших напрямках», - зауважив мер.

Всі програми, які мають прийматися на місцевому рівні, спочатку відправляються на погодження до АМКУ, термін розгляду - від 120 днів. На  зустрічі з головою АМКУ Костянтин Павлов порушив питання щодо можливості перегляду термінів погодження для більш ефективної роботи місцевого самоврядування. Ольга Піщанська зазначила, що наразі Комітетом розроблені критерії для того, щоб органи місцевого самоврядування самостійно оцінювали рішення, не витрачали час на погодження та приймали рішення, спрямовані на розвиток своїх громад.

07 липня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради