Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

06 липня 2015 року відбулося позачергове засідання робочої групи з питань реалізації Програми розвитку велоінфраструктури в місті Кривому Розі на 2013 - 2015 роки.

Створено: 2015-07-07 15:01:28Оновлено: 2015-07-07 15:03:37

06 липня 2015 року відбулося позачергове засідання робочої групи з питань реалізації Програми розвитку велоінфраструктури в місті Кривому Розі на 2013 - 2015 роки.

На порядку денному засідання розглядалися: європейський та вітчизняний досвід розвитку велоруху; напрацювання до проекту Концепції розвитку велоінфраструктури міста Кривого Рогу на період 2016 - 2020 р.р.

З березня поточного року на базі КП “Інститут розвитку міста” за участю експерта з велотранспорту від ГО “Асоціація велосипедистів Києва”, представників велосипедних громадських організацій міста та структурних підрозділів виконкому міської ради та інших організацій, проводились воркшопи щодо розробки концепції розвитку велоруху у місті Кривому Розі, аудит кількості велосипедистів міста

Під час двох візитів велоексперта, у березні та травні, було розроблено проект системи велошляхів, визначено головні і другорядні маршрути та оптимальну послідовність їх впровадження, деталізовані супутні заходи щодо підвищення комфорту використання велосипеду у повсякденному житті мешканцями міста.

Створення велосипедних маршрутів, які дійсно будуть використовувати велолюбителі міста, незалежно від підготовки та досвіду користування велосипедом є невід’ємною складовою Концепції розвитку велоінфраструктури в цілому. Тому зазначена схема потребує обговорення широкого кола зацікавлених осіб, з числа громадськості та експертів, корегування, подальшого її затвердження та безпосередньої розбудови мережі велодоріжок містом.

Розроблена та відкоригована концепція стане основою для Програми розвитку велоінфраструктури міста Кривого Рогу на 2016 – 2020 роки. Особливої уваги даний проект потребує від виконкомів районних у місті рад, яким в ході засідання надано ряд доручень з опрацювання карт велошляхів та пріоритетності їх впровадження.


 

07 липня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради