Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Прес-конференція із головою комітету з фізичною культури і спорту І.Коваленком

Створено: 2010-07-07 06:25:34Оновлено:

6 липня 2010 року у прес-центрі виконкому Криворізької міської ради відбулася прес-конференція із головою комітету з фізичною культури і спорту Іваном Коваленком.

І.Коваленко зазначив, що фізична культура і спорт є складовою частиною виховного процесу дітей та молоді, повноцінного життя дорослого населення. Основне його призначення – це зміцнення здоров’я, підвищення фізичних і функціональних можливостей організму людини, забезпечення активного дозвілля серед населення.

Сьогодні, як ніколи раніше, фізична культура є найбільш економічно вигідним та ефективним засобом профілактики захворюваності, зміцнення генофонду нації.

В нашому місті існує цілісна система щодо розвитку фізичної культури і спорту, яка базується на виконанні Державної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2007-2011 роки, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 15.11.2006 №1594, Цільової комплексної програми розвитку фізичної культури і спорту в Дніпропетровській області до 2011 року, затвердженої рішенням Дніпропетровської обласної ради від 14.05.2007 №182-99/У та Цільової комплексної програми розвитку фізичної культури і спорту в м. Кривому Розі на 2006-2010 роки, затвердженої рішенням міської ради від 23.11.2005 №3659.

Голова комітету зазначив, що організація фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи за місцем проживання населення постійно знаходиться на контролі у виконкомі міської ради, а також кожного року приймається рішення виконкому «Про організацію відпочинку, оздоровлення та зайнятості дітей і молоді в літній період». В цьому році вищевказане рішення було прийнято 21.04.2010 за №87. В заходах, затверджених даним рішенням, в обов’язковому порядку включені питання благоустрою спортивних майданчиків, організації спартакіад, змагань з доступних видів спорту серед дітей і молоді, створення на базі спортивних шкіл таборів відпочинку та ін.

В організаційному плані для покращення фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи за місцем проживання в місті проводиться робота, яка включає в собі:
- по-перше підготовку спортивних майданчиків за місцем проживання і спортмайданчиків навчальних закладів, спортивних шкіл;
- по-друге комітетом з фізичної культури і спорту виконкому міськради кожного року проводиться серед районів міста міський огляд-конкурс на кращу підготовку спортивної бази і організацію фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи за місцем проживання в літній оздоровчий період. Переможці та призери даного огляд-конкурсу нагороджуються кубками та дипломами у виконкомі міськради у вересні на урочистому прийомі з нагоди Дня фізичної культури і спорту;
- по-третє кожного року комітетом перед початком літнього оздоровчого періоду проводиться виїзний семінар з головами комітетів з фізичної культури і спорту виконкомів районних у місті рад з питання підготовки спортивної бази та організації на ній фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи за місцем проживання в літній оздоровчий період. В цьому році даний семінар було проведено на базі Жовтневого району.

 І.Коваленко повідомив, що згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 05.11.2008 №993 «Про затвердження Положення про дитячо-юнацьку спортивну школу» та на виконання Наказу Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту від 30.07.2009 №2693, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 20.08.2009 №789/1605 «Про затвердження Положення про надання категорій дитячо-юнацьким спортивним школам у І півріччі 2010 року комітетом з фізичної культури і спорту була продовжена організаційна робота щодо підготовки спортивними школами міста матеріалів для отримання відповідної категорії. Згідно рекомендації міської комісії з розгляду даних матеріалів наказом комітету з фізичної культури і спорту від 05.06.2010 №9 комунальним дитячо-юнацьким спортивним школам №№5, 7 було надано ІІ (другу) категорію. Станом на 01.07.2010 13 дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста з 15 мають відповідні категорії, а саме І категорію: ДЮСШ №1, ДЮСШ з важкої атлетики та СДЮШОР з футболу «Кривбас-84», ІІ категорію – ДЮСШ №№2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, КДЮСШ «Богатир», ДЮСШ «Гірник».

Атестація спортивних шкіл дає змогу більш ефективно вести роботу з масового охоплення дітей у спортивних секціях міста, а також підготовки спортивного резерву. Із великим задоволенням голова комітету назвав досягнення кращих спортсменів криворіжців, серед них: чемпіоном Європи з пауерліфтингу став вихованець СК «Богатир» Віктор Тєсцов, золоту медаль чемпіонату Європи зі стрільби кульової серед молоді завоював вихованець СК «Північне сяйво» ВАТ «Північний ГЗК» Денис Кушніров, срібним призером чемпіонату Європи зі стрільби кульової в командній стрільбі серед дорослих став вихованець того ж колективу Олександр Зіненко. Бронзову медаль на чемпіонаті Європи з боротьби самбо завоювала вихованка ДП «Спорт-Мастер» ВАТ «Центральний ГЗК» Тетяна Савенко, бронзовою призеркою чемпіонату Європи зі стрибків на акробатичній доріжці в командних стрибках стала вихованка ДЮСШ №1 Катерина Баєва та ін.

В кінці прес-конференції І.Коваленко наголосив, що у ІІ півріччі 2010 року в місті буде продовжено роботу щодо створення належних умов для організації фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи в закладах фізичної культури і спорту, навчальних закладах, на підприємствах і організаціях, а також на проведення робіт щодо підготовки і утримання спортивної бази та участі команд з видів спорту та спортсменів міста в обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Крім цього, під час прес-конференції журналісти отримали змістовні відповіді на різносторонні запитання.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради