Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Презентація проекту підвищення конкурентоспроможності регіону

Створено: 2010-07-07 13:23:39Оновлено:

У Дніпропетровську в рамках засідання Ради Регіону відбулася
презентація проекту підвищення конкурентоспроможності регіону

Дніпропетровськ, 6 липня 2010 року. Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів засідання Ради Регіону, на якому було презентовано проект підвищення конкурентоспроможності регіону. Розробка проекту та його подальше впровадження здійснюється у співпраці із Фондом «Ефективне управління» та міжнародною консалтинговою компанією Monitor Group.

Засідання Ради Регіону проходило у форматі «круглого столу». На ньому були присутні представники органів місцевого самоврядування, голови районних держадміністрацій, представники бізнесу, громадських організацій, експерти в усіх галузях і сферах економіки та суспільно-політичного життя.

Олександр Вілкул наголосив, що це засідання Ради Регіону – «історична подія», бо є «внеском у всеукраїнське формування стратегічного бачення економічного розвитку регіонів».

«Говорячи про Стратегію розвитку регіону, я не хочу мати на увазі якийсь величезний документ «про все і ні про що», яскраво презентований для галочки.

На жаль, усі спроби розвивати «все і відразу» в нинішніх економічних реаліях - проект утопічний. Ми обрали зовсім інший шлях. Ми шукаємо в області «локомотивні точки зростання» - ті кілька сфер, які автоматично по технологічному ланцюжку запускають розвиток у суміжних сферах» - пояснив голова Дніпропетровської облдержадміністрації суть кластерного підходу в розвитку економіки, який буде запроваджено в області найближчим часом.

Олександр Вілкул також пояснив, що на першому етапі цих «локомотивних» стратегічно пріоритетних сфер буде обрано дві-три.

 «Визначення «пілотних» стратегічних кластерів і реалізація низки проектів всередині кластерів - це будуть наші перші стратегічно вивірені кроки з розвитку області»,- зазначив голова облдержадміністрації.

За інформацією управління преси та інформації
Дніпропетровської обласної державної адміністрації



© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради