Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі облаштовано ще одну вулицю - Пушкіна

Створено: 2012-06-07 10:40:59Оновлено:

У Кривому Розі 06 червня з нагоди дня народження Олександра Сергійовича Пушкіна був проведений літературно-творчий захід «Пушкініада». Урочистий вечір проходив за участі міського голови Юрія Вілкула у Центрально-Міському районі на вулиці, яка названа на честь поета.

Як відзначив міський голова, вул. Пушкіна - це одна з центральних вулиць міста, на якій гармонійно поєднуються пам'ятники архітектури та сучасні споруди. Сьогодні вулиця перетворюється: набуває нового вигляду – «Пушкінського», з «Онегинськимі» лавками, затишними куточками відпочинку.

«Упевнений, найближчим часом у нашому місті з'являться ще не одна красива вулиця, не один реконструйований сквер, парк тощо. І такі облаштовані місця стануть улюбленими для приємного відпочинку городян та гостей міста», - сказав Юрій Григорович Вілкул. 

На завершення міський голова поздоровив усіх присутніх з приємною подією і висловив упевненість, що таких приємних моментів для зустрічей в цьому році буде ще багато.

Довідка: Вулиця Пушкіна - центральна частина Кривого Рогу, яка почала формуватися на самому початку минулого століття. У 1915 році на ній знаходилася лише одна установа – агентство Російсько-бельгійського суспільства. Сквер ім. Пушкіна закладений в 70-х роках, а пам'ятник А.С. Пушкіну був встановлений в 1987 році. Спроектував пам'ятник Почесний громадянин міста Кривого Рогу, архітектор Юрій Петрович Сич, а втілив його ідею в життя скульптор Олександр Васильович Васякин.

(0564)92 13 03, [email protected]
© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради