Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Міська влада робить все можливе, щоб Кривий Ріг з кожним днем ставав ще привабливішим і комфортнішим для життя

Створено: 2011-06-07 11:49:47Оновлено:

7 червня у виконкомі Криворізької міської ради відбулася прес-конференція із заступником міського голови Андрієм Гальченком.

Розпочавши прес-конференцію, заступник міського голови повідомив, що з 12 березня поточного року набрав чинності Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності». А це значне спрощення дозвільної системи в будівництві та забезпечення сприятливих умов для ведення бізнесу в місті.

А.Гальченко розповів, що цим Законом принципово змінені організаційні напрями містобудівної діяльності, а саме скорочення переліку видів планувальної документації. Якщо на сьогодні - це генеральний план, детальний план території, проект забудови території, проект розподілу території, містобудівне обґрунтування і як доповнення до цього регіональні і місцеві правила забудови, то з ухваленням цього закону з п'яти залишаться три складові: генплан, ДПТ і зонінг.

Крім того заступник міського голови А.Гальченко розповів журналістам про майбутні плани щодо покращення зовнішнього вигляду міста, а саме про розміщення значимих міських об’єктів. В місті планується:
- комплексна реконструкція проспекту Карла Маркса;
- реконструкція площі Радянська;
- реконструкція будівлі на пр. Металургів під міський історичний музей;
- реконструкція парку Героїв в районі Дзержинськом площею 9,12 га під дитячий парк. Також в парку буде розміщений «квітковий годинник»;
- реконструкція парку ім. Газети «Правда» в Центрально-міському районі.

Крім цього будуть збудовані спортивний комплекс з льодовою ареною, аквапарк та хокейні майданчики.

Завершуючи прес-конференцію А.Гальченко наголосив, що наше місто завжди було серед лідерів за показниками площ житла, прийнятого в експлуатацію. Так в 2010 році було введено житла загальною площею 19019 кв.м, в т.ч 15054 кв.м за рахунок забудови індивідуального сектора. За перший квартал поточного року вже введено в експлуатацію 8328,6 кв.м.
© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради