Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

В.Третяк: Під керівництвом начальника Військової адміністрації міста О.Вілкула допомагаємо налагоджувати життєдіяльність населених пунктів Херсонщини, звільнених нашими захисниками

Створено: 2022-04-07 16:09:35Оновлено: 2022-04-07 16:10:34

Команда Військової адміністрації Кривого Рогу та міських служб повернулася з поїздки на Херсонщину. За кілька останніх днів наші війська звільнили від ворога більше десяти населених пунктів цієї області. Зараз криворіжці допомагають налагоджувати комунальні процеси, доставляють продукти, створено медичний штаб.

Заступник начальника Військової адміністрації міста Вікторія Третяк розповіла: «Шостого квітня, під керівництвом начальника військової адміністрації Олександра Вілкула, наша команда приїхала в Херсонську область, на звільнені території. Туди, де наші захисники звільнили від орків українські землі. Дуже було приємно і радісно бачити людей, які, разом з нашими захисниками, звільняли ці селища. Вони розказували нам, як брали лопати, копали траншеї, допомагали бійцям і готові були робити все в допомогу солдатам, аби вигнати ворога зі своїх хат, зі своїх сіл. Ми приїхали великою командою, разом з нашими департаментами, відлагодили всю логістику, всі напрямки. Поспілкувалися безпосередньо з мешканцями і з очільниками цих сіл і громад. Ми повністю відновлювали життєдіяльність цього всього району. Створили медичний штаб, гуманітарний. Вже розпочали роботу з відновлення життєдіяльності. Привезли людям продукти харчування, медикаменти, надали швидку допомогу. Разом з нами приїхали представники правоохоронних структур. На місці налагоджена вся координація і надання всіх необхідних засобів для відновлення нормального життя».

Допомога, яку надали криворіжці жителям Херсонщини в цей непростий час, стала рятівним колом для людей, яким довелося пережити жахи війни.

«Коли бачили в очах людей оцю надію, віру, любов, і просто – оцей захист, це, мабуть, коштує того, щоб перемагати. І ми точно знаєм, що з такими людьми, як у нас, ми точно переможемо у найближчий час», - поділилася Вікторія Третяк.

Тим часом наші захисники продовжують звільняти Херсонщину від ворога.

На брифінгу начальник Військової адміністрації міста Олександр Вілкул зазначив: «Шостого квітня, як вже офіційно повідомив Генштаб ЗСУ, звільнені Добрянка, Трудолюбівка, Нововознесенське у Херсонській області. Це на південному від нас, найбільш небезпечному напрямку. Це означає, що зовнішній периметр оборони міста ще більше розширений і ворог знаходиться ще далі. Дякую нашим солдатам за героїзм і мужність!»

07 квітня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради