Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

У Кривому Розі впроваджують новий підхід до проведення поточних ремонтів мереж зовнішнього освітлення: співпраця влади, підприємств та громади

Створено: 2015-04-07 16:43:53Оновлено: 2015-04-07 16:46:35

У Кривому Розі комплексно підходять до ремонту мереж зовнішнього освітлення: від проведення ревізії - до повного відновлення та модернізації мереж освітлення.

Що важливо, самі мешканці можуть долучатися до участі в роботах. Для   цього фахівці підприємства «Криворіжелектромонтаж» разом з представниками  управління благоустрою та житлової політики зустрічатимуться з жителями,  розмовлятимуть з людьми, вивчатимуть та враховуватимуть їхні пропозиції.

Днями такі зустрічі пройшли у житлових секторах Довгинцівського, Центрально-Міського та  Жовтневого районів.  

«Ідея полягає в тім, що окрім того, що підприємство буде виконувати роботи  за бюджетні кошти: замінювати лампи, кабелі, обслідувати мережі зовнішнього  освітлення, – буде включати й елемент громадського контролю з боку самих мешканців,  для яких, власне, ці роботи і проводяться,- зазначив начальник міського управління благоустрою та житлової політики Олександр Катриченко, - Монтажників підприємства «Криворіжелектромонтаж» націлили на діалог з людьми. Коли жителі підказуватимуть, звертатимуть увагу на якісь моменти в роботі, працівники максимально мають враховувати їх зауваження».

В цілому, на поточні ремонти мереж зовнішнього освітлення в міському бюджеті передбачено майже 13 млн. грн. У порівнянні з минулим роком, ціни на матеріали суттєво зросли, відтак, виникла потреба у збільшенні коштів на реалізацію програми з поточних ремонтів.

«Враховуючи подорожчання, ми закладали необхідну суму. Не ганяємося за однією – двома лампочками, - пояснює  Олександр Катриченко,- а комплексно беремо мікрорайони, проводимо ревізію, робимо поточний ремонт та відновлюємо існуючі мережі, щоб на 100% забезпечити їх функціонування. Крім того, будемо замінювати кабелі, які йдуть від трансформаторних підстанцій до самих мереж. В першу чергу, заходитимемо в житломасиви приватного сектору, які раніше обслуговувалися за залишковим принципом, а вже потім перейдемо до внутрішньоквартальних вулиць».

По місту є проблемні ділянки, на яких ще 10-15 років тому шахраї повністю вирізали лінію мереж, демонтували світильники; відновити роботу таких ліній за рахунок поточних ремонтів на сьогодні, на жаль, немає можливості, оскільки тут необхідні капітальні вкладення.

Що стосується капітального будівництва мереж зовнішнього освітлення на вулицях, де з моменту їх створення зовнішнє освітлення не передбачалося, то по таких об’єктах теж діє відповідна програма, її планують реалізовувати в цьому році. Зазначені роботи передбачають зменшення обсягів споживаної електроенергії й, як наслідок – економію коштів громади та поліпшення якості освітлення вулиць міста.         

Додатково: Протяжність мереж зовнішнього освітлення Кривого Рогу – 1824,4 км., кількість світлоточок становить – 53 518 одиниць. На цьому тижні розпочато комплексні роботи з відновлення мереж зовнішнього освітлення внутрішньоквартальних вулиць та вулиць приватного сектору у Жовтневому районі (вулиці Берегова, Квартальна, Естонська, Зеленоградська, Електростальська – 62  світлоточки, загальна  протяжність кабелю 1 790м), Довгинцівському (вулиці Іскрівська, Кришталева, Вахрушева, Нерчинська, Бабушкіна, Мелітопольська, Абаканська, Криничанська, Щукіна, Кишинівська, Транзитна, 25-річчя Жовтня, Воронежська, Пловдивська, Левітана, Кузнецька, Улітіна, Червонопресненська, Сизранська, Аристова, Благоєва – 445  світлоточок, загальна протяжність кабелю – 13 350м) та Центрально-Міському (вулиці Баумана, Сухе-Батора, Ісаковського, Чигиринська, Сєрова,  Пугачова, Лауреатів, Рєпіна, Докучаєва, Верхоянська, Пржевальського, Лабораторна, Політехнічна, Пирогова, Весела Дача, Дачна – 342 світлоточки, загальна протяжність кабелю – 15 883м).

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому            
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net 


 

07 квітня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради