Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Про оприлюднення проекту регуляторного акта

Створено: 2018-03-07 08:33:13Оновлено: 2018-03-07 08:34:45

проекту рішення виконкому міської ради  «Про встановлення тарифів (цін) на платні послуги, що надаються архівним відділом виконкому Криворізької міської ради населенню, бюджетним установам та іншим споживачам» та аналізу його регуляторного впливу

Проблема, яку планується розв’язати з ухваленням рішення, полягає в регулюванні питання надання  платних послуг архівним відділом виконкому Криворізької міської ради (надалі – архівний відділ), забезпечення виконання основних завдань і функцій архівного відділу відповідно до рішення Криворізької міської ради від 22 листопада 2017 року №2206 «Про затвердження Положення про архівний відділ виконкому Криворізької міської ради в новій редакції», збереження робочих місць та стабільності від надходжень до спеціального фонду міського бюджету шляхом установлення тарифів (цін) на платні послуги, що надаються архівним відділом населенню, бюджетним установам та іншим споживачам відповідно до Законів України «Про Національний архівний фонд та архівні установи», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Постанови Кабінету Міністрів України від 07 травня 1998 року №639 «Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися архівними установами, що утримуються за рахунок бюджетних коштів», зі змінами, Наказу Укрдержархіву України від 24 січня 2001 року №6 «Про затвердження порядку ціноутворення на роботи (послуги), що виконуються державними архівними установами, Примірних норм часу (виробітку) на основні види робіт в архівних підрозділах органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій, затверджених Наказом Укрдержархіву України від 16 травня 2001 року №40, Типових норм часу і виробітку на основні види робіт, що виконуються у Державних архівних установах, затверджених Наказом Укрдержархіву України від 08 лютого 2008 року №22.

До участі у вирішенні цього питання залучено архівний відділ, який утримує групу комплектування та експертизи цінності документів, що створена для науково-технічного опрацювання на платній основі документів бюджетних установ та інших споживачів, забезпечення їх збереженості та використання (Наказ  Головного архівного управління України від 16 вересня 1999 року №59 «Про затвердження Порядку надання платних послуг державними архівними установами», рішення міської ради від 22.11.2017 №2206).

Архівним відділом надано пропозиції щодо розрахунку тарифів (цін)  на підставі зазначених вище нормативно-правових актів і запропоновано вказаний регуляторний акт.

Відповідно до Порядку ціноутворення на роботи (послуги), що виконуються державними архівними установами, затвердженого Наказом Державного комітету архівів України від 24 січня 2001 року №6, у розрахунок тарифів  (цін) на послуги, що виконуються архівним відділом закладені: денна тарифна ставка архівіста І категорії та нарахування на заробітну плату.

Роботи з науково-технічного опрацювання документів архівістами І категорії групи архівного відділу здійснюються на підприємствах, в установах та організаціях, з якими укладено договір на виконання робіт, тому вартість комунальних послуг, матеріалів, амортизація засобів в ціни не закладені.

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 25 червня 2001 року №702 «Про порядок використання коштів, отриманих органами державної влади від надання ними послуг відповідно до законодавства, та їх розміри», зі змінами, кошти, отримані від архівних послуг, надходять на спеціальний рахунок і витрачаються на організацію надання цих послуг (на оплату праці працівникам групи, зміцнення матеріально-технічної бази; придбання, ремонт комп’ютерів та оргтехніки; придбання виставкового та стелажного обладнання, канцелярських і господарських товарів; витрати на технічне обслуговування вогнегасників та пожежних кранів тощо).

На виконання вимог ст.9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» виконком міської ради повідомляє про оприлюднення проекту регуляторного акта - проекту рішення виконкому Криворізької міської ради «Про встановлення тарифів (цін) на платні послуги, що надаються архівним відділом виконкому Криворізької міської ради населенню, бюджетним установам та іншим споживачам» та аналізу його регуляторного впливу.

Проект поданий архівним відділом виконкому Криворізької міської ради. Аналіз регуляторного впливу підготовлено з урахуванням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1151 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 №308».

Проект рішення та аналіз його регуляторного впливу розміщені 07.03.2018 в міській комунальній газеті «Червоний гірник» та на офіційних сторінках  в мережі Інтернет:

Криворізької міської ради та її виконкому у підрозділі «Регуляторна політика» розділу «Інформаційна база» http://kr.gov.ua;

виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської www.mtlrg-kr.gov.ua, www.dlgr.gov.ua, www.zhrkrog.gov.ua, www.ing-org.gov.ua, www.srvk.gov.ua, www.trnvk.gov.ua, vykonkom-tsmkr.gov.ua

Цілі прийняття проекту: регулювання питання надання  платних послуг архівним відділом, забезпечення виконання основних його завдань і функцій відповідно до рішення Криворізької міської ради від  22 листопада 2017 року №2206 «Про затвердження Положення про архівний відділ виконкому Криворізької міської ради в новій редакції», збережені робочих місць та стабільності від надходжень до спеціального фонду міського бюджету шляхом установлення тарифів (цін). (проект включено до плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2018 рік (рішення виконкому міської ради від 13.12.2017 №525 оприлюднено в міській комунальній газеті «Червоний гірник» 14.12.2018).

Зауваження та пропозиції в письмовій формі приймаються з07.03.2018 в місячний термін:

- архівним відділом виконкому Криворізької міської ради (поштова адреса:  50084, м.Кривий Ріг,  вул. Співдружності, буд.107А, каб.111, тел. (056) 440-87-24, електронна адреса: [email protected])

-  управлінням розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1, каб.510, тел.(0564) 74-39-72, електронна адреса:  [email protected]).

А також на електронні поштові скриньки виконкому Криворізької міської ради [email protected]  і виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської: [email protected], dlg_vk@riad.com.ua, [email protected], [email protected],  srvk@srvk.gov.ua, [email protected], [email protected] 

Додатково  буде проведено громадські слухання по обговоренню проекту рішення виконкому міської ради «Про встановлення тарифів (цін) на платні послуги, що надаються архівним відділом виконкому Криворізької міської ради населенню, бюджетним установам та іншим споживачам» та аналізу його регуляторного впливу. 

Дата, місце та час його проведення:  26.03.2018о 16.00, каб. 139 приміщення виконкому Криворізької міської ради (м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1).

 Тема громадських слухань:  обговорення проекту рішення виконкому міської ради «Про встановлення тарифів (цін) на платні послуги, що надаються архівним відділом виконкому Криворізької міської ради населенню, бюджетним установам та іншим споживачам» та аналізу його регуляторного впливу.

Відповідальні особи за проведення обговорення та їх контактні телефони: архівний відділ виконкому Криворізької міської ради (начальник – Гонтар Віта Олексіївна), адреса: вул. Співдружності, буд.107А, м. Кривий Ріг, 50084, каб.111,  тел. (056) 440-87-24.

Інформація про те, де можна ознайомитися з матеріалами громадських слухань: з 07.03.2018 на офіційній веб-сторінці Криворізької міської ради та її виконкому в мережі Інтернет  www.kr.gov.ua  (підрозділ «Регуляторна політика» розділу «Інформаційна база - «Обговорення проектів регуляторних актів») та Криворізькій міській комунальній газеті «Червоний гірник».

 У громадських слуханнях можуть узяти дієздатні члени територіальної громади віком від 18 років, суб’єкти господарювання, об’єднання  (громадські, суб’єктів господарювання), наукові установи та консультативно-дорадчий орган у здійсненні державної регуляторної політики.

Інформацію щодо результатів громадських слухань з обговорення вищезазначеного регуляторного акта буде оприлюднено у міській комунальній газеті «Червоний гірник», на офіційному веб-сайті Криворізької міської ради та її виконкому.


 

07 березня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради