Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

О.Катриченко: Паралельно із придбанням нових тролейбусів, автобусів та трамваїв, закуповуємо спецтехніку для обслуговування ліній - як для планових ремонтів, так і для максимально швидкого усунення нештатних ситуацій, щоб не порушувати графіки руху

Створено: 2022-02-07 10:14:20Оновлено: 2022-02-07 10:19:30

Міська програма з розвитку комунального електротранспорту: у 2022 році в Кривому Розі буде придбано 15 нових трамваїв та 6 - капітально відремонтовано. Крім оновлення та модернізації автопарку коштом міського бюджету буде закуплено спеціалізовану універсальну техніку, з допомогою якої можна швидко реагувати та усувати проблеми, які виникають на лініях.

Чергову партію нової спецтехніки для обслуговування контактної мережі тролейбусів отримало комунальне підприємство «Міський тролейбус».

«За останні роки місто значно оновило матеріально-технічну базу, придбали 62 нових сучасних тролейбуси, 27 автобусів. Одні з перших в Україні впровадили технологію капітально-відновлювальних ремонтів, завдяки якій криворізькі майстри роблять, фактично, на 90% нові машини – на сьогодні на маршрутах працює 42 капітально-відремонтованих тролейбусів і трамваїв. Що важливо - для мешканців Кривого Рогу проїзд у комунальному транспорті безкоштовний. Ми перші в Україні зробили це і зараз наш досвід вивчають інші міста.

Разом з тим, ми розуміємо, що комунальний транспорт потребує щоденного обслуговування та утримання. Для КП «Міський тролейбус» ми придбали навантажувач, який може використовуватися і як вишка, і як снігоочисник, і як «буреям». Ще маємо отримати декілька вишок, самоскидів, навантажувачів, які нададуть можливість комунальному транспорту якісно та своєчасно надавати послуги мешканцям Кривого Рогу», - сказав заступник міського голови Олександр Катриченко.

Придбана техніка повністю пристосована й обладнана для обслуговування контактної мережі тролейбусів. Колісний навантажувач з телескопічною стрілою Bobcat T35.130SLP в комплекті з навісним обладнанням, в комплект якого входить: ківш об'ємом 2000 літрів, платформа для персоналу, крановий гак вантажопідйомністю 3500 кг, відвал снігоприбиральний та бур з гідравлічним управлінням. Саме за допомогою такої техніки можна виконати низку робіт, розпочинаючи з підготовки місць встановлення та установки опор контактної мережі тролейбуса, обслуговування встановлених електронних табло до прибирання й розчистки територій від сміття, снігу та для виконання вантажно-розвантажувальних робіт.

«Завдяки підтримці міської влади у нас з’явилася нова спецтехніка. Підприємство займається капітальними і поточними ремонтами своєї контактної мережі. А тому, нам необхідна така техніка. Ми зможемо більш оперативно усувати недоліки, для того, щоб поїздки у муніципальному електротранспорті були більш зручні та комфортні», - підкреслив директор КП «Міський тролейбус» Олександр Приходько.

07 лютого 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради