Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

РЕЄСТРАЦІЯ НЕРУХОМОГО МАЙНА У ЦЕНТРІ «ВІЗА» («ЦЕНТР ДІЇ») – ГАРАНТІЯ БЕЗПЕКИ ТА НАДІЙНОСТІ!

Створено: 2022-02-07 16:46:31Оновлено: 2022-02-07 16:51:07

(інформує управління з питань реєстрації

 виконкому Криворізької міської ради)    

05.02.2022 року набрав чинності наказ Міністерства юстиції України від 31.01.2022 №280/5/41 «Про затвердження Порядку електронної взаємодії інформаційних систем Міністерства юстиції України та Державної податкової служби України щодо підтвердження відомостей про фізичну особу під час проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно», який в майбутньому після налагодження інформаційної взаємодії надасть можливість державним реєстраторам при реєстрації нерухомості ідентифікувати фізичних осіб за реєстраційним номером облікової картки платника податків шляхом формування запиту в електронному вигляді.

 НАГАДУЄМО! У грудні 2021 року у програмному забезпеченні Державного реєстру речових прав на нерухоме майно з’явились технічна можливість для державних реєстраторів:

Тобто відтепер при подачі документів для державної реєстрації нерухомості державний реєстратор автоматично перевіряє відомості про юридичну особу за кодом ЄДРПОУ, а найближчим часом така можливість буде забезпечена і для фізичних осіб – шляхом перевірки податкового номеру.

Це дозволяє пришвидшити отримання даних шляхом електронного обміну та зменшити ризики виникнення шахрайських дій з Вашим нерухомим майном.

 

Наші контакти:

Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради:     м. Кривий Ріг, майдан Праці, 1; e-mail: [email protected].;

Центр адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»): м. Кривий Ріг,  пл. Молодіжна, 1; e-mail: [email protected].

07 лютого 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради