Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

5 грудня – Міжнародний день волонтера

Створено: 2023-12-06 13:59:59Оновлено: 2023-12-06 14:01:47

Кожного року, 5 грудня, волонтери в усьому світі відзначають Міжнародний день волонтерів, присвячений особам, що займаються волонтерством добровільно та безкорисливо. Особливо актуальним це свято є сьогодні, адже під час війни на плечах волонтерів лежить неабияка допомога та відповідальність.

В умовах воєнного часу поняття «волонтер» для України набуло надзвичайно важливого значення, адже це – тисячі людей, які забезпечують надійний тил нашій армії та підтримку вимушеним переселенцям.

За час повномасштабної війни у тісній співпраці з органами місцевої влади волонтером став майже кожен українець – це й наші неймовірні працівники соціальної сфери, лікарі, освітяни, студенти, рятувальники, водії, відповідальний бізнес та ще тисячі простих українців.

Взаємодіючи з Радою оборони міста Кривого Рогу та виконавчими органами Криворізької міської ради, потужну підтримку населенню в режимі 24 на 7 забезпечують сотні благодійників.

Від початку загострення ситуації в країні волонтери та їх об’єднання безупинно допомагають постраждалим та евакуйованим людям. Шукають по всьому світу бронежилети, дрони та тепловізори для захисників, купують байрактари та супутник для української армії, плетуть маскувальні сітки, готують тонни їжі та відвозять її на передову, знаходять потрібні ліки, здають кров пораненим…

І це лише частина того, чим щодня займаються українські волонтери, ні на мить не зупиняючи свою роботу для того, щоб надати допомогу всім хто її потребує. Вони цілодобово працюють, надаючи гуманітарну допомогу, психо-соціальну підтримку, проводять інформаційну діяльність з першої медичної допомоги, мінної небезпеки, міжнародного гуманітарного права, а команди загонів швидкого реагування щодня рятують життя людей.

Дякуємо всім, хто допомагає нашій країні, за вашу працю, сміливість та здатність вчасно прийти на допомогу!

Бажаємо усім вам невичерпної енергії, впевненості, наснаги у нелегкій, але дуже потрібній роботі!

06 грудня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради