Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Міська Тепломережа планово підключає своїх абонентів до тепла

Створено: 2018-11-06 17:02:26Оновлено: 2018-11-06 17:03:32

На ранок 6 листопада працювало 43 котельні «Криворіжтепломережі». На 13.00 комунальним підприємством було підключено 992 будинки, 7 з 17 установ культури, 34 дитячих садка, 38 шкіл, 29 медичних закладів.

На засіданні міського штабу з підготовки до зими заступник головного інженера КП «Криворіжтепломережа» Володимир Стеблина доповів: «Ситуація змінюється щогодини. Плануємо до кінця дня включити ще 22 котельні та підключити до теплоносія весь житловий фонд, лікарні, садочки, школи, заклади культури».

Директор Департаменту розвитку інфраструктури міста Іван Карий підкреслив, що весь технічний персонал установ бюджетної сфери, управителів, які отримують теплоносій від комунальної Тепломережі, повинен працювати цілодобово, щоб оперативно спрацювати в разі виникнення аварійних ситуацій. У разі проблемних питань, пов'язаних із запуском тепла, криворіжці можуть звертатися за телефонами аварійної служби підприємства: 409-51-62, 409-51-87.

Що стосується державної Теплоцентралі, то всі шість котелень знаходяться в передпусковому режимі, мережі готові до прийому газу, технічний персонал на робочих місцях. «Працюємо над отриманням лімітів на листопад. Підприємству необхідно одноразово виплатити «Нафтогазу» борг понад 375 млн. грн. для отримання номінацій. Зараз йде переговорний процес. У ньому бере участь адміністрація підприємства і керівництво міста», - доповів головний інженер держпідприємства «Криворізька теплоцентраль» Максим Кустарьов.

На жаль, жодна з котелень Теплоцентралі ще не запущена. Підприємство державне, знаходиться в управлінні Фонду держмайна і місцеве самоврядування не має законних важелів впливу на Теплоцентраль. Проте, заступник мера Олександр Катриченко зараз в Києві бере участь у переговорному процесі з цього питання.

Відзначимо, що по Дніпровському управлінню капітального будівництва, яке подає тепло в школу, садочок і будинки мешканців Військового містечка-33, питання з погашенням заборгованості практично вирішене. Борг держбюджету перед цим підприємством за різницею в тарифах становить 900 тисяч гривень. Таку ж суму підприємство повинно «Нафтогазу» за минулий опалювальний сезон.

Нагадаємо, що 3 листопада за розпорядженням мера в Кривому Розі стартував опалювальний сезон, хоча, як того вимагають нормативи, середньодобова температура була ще вище +8.

 

06 листопада 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради