Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Центр «Віза» («Центр Дії»): про порядок надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів

Створено: 2023-10-06 11:55:23Оновлено: 2023-10-06 12:00:36

24 лютого 2022 року розділило життя українців на «до» та «після». Найприкріше це те, що внаслідок воєнних  дій держави-агресора гинуть, отримують поранення та зазнають різних видів насильства діти.

Постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 №268, затверджено «Порядок  надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів».

Право на отримання статусу має дитина, а також особа, яка на час воєнних дій, збройних конфліктів, збройної агресії російської федерації не досягла 18 років (повноліття), і в результаті:

1) отримала поранення, контузію, каліцтво;

2) зазнала фізичного, сексуального насильства;

3) була викрадена або незаконно вивезена за межі України;

4) залучалася до участі у діях воєнізованих чи збройних формувань;

5) незаконно утримувалася, у тому числі в полоні;

6) зазнала психологічного насильства.

Для надання статусу батьки дитини або у разі, коли дитина переміщується без супроводження батьків або осіб, які їх замінюють, її родичі (баба, дід, прабаба, прадід, тітка, дядько, повнолітні брат або сестра), вітчим, мачуха, представник органу опіки та піклування подають  заяву про надання статусу.

Інформація щодо переліку необхідних документів, способу подання та строків виконання вищезазначеної послуги міститься в інформаційних та технологічних картках, ознайомитись з якими, можна на вебпорталі Центру «Віза» («Центр Дії»), за посиланням https://viza.kr.gov.ua у розділі «Послуги виконкомів райрад»  (код послуги: 17-42).

Звернутися для отримання послуги можна як до Головного  офісу  Центру «Віза» («Центр Дії»), так  і  до  територіальних  підрозділів  з  понеділка  по  п’ятницю з 8.00 до 15.30 (технічна перерва  з 12.30 до 13.00), обов’язково  з  урахуванням попереднього запису, здійснити який можна за допомогою  QR-кодів:

Все буде Україна!

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС!

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:

Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно), e-mail:[email protected], http://viza.kr.gov.ua/

06 жовтня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради